Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Π.Ε.Δ Δ. Μακεδονίας : Αγωνία για την «επόμενη ημέρα»-Αντίθεση στην κατάργηση του «Φιλόδημου»

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Την αγωνία  τους  για το πώς θα πορευθεί  η Δυτ. Μακεδονία τα επόμενα χρόνια, επικεντρώνοντας στην απολιγνιτοποίηση , την υψηλή ανεργία και  την αναστολή των 6 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων στην περιοχή, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της διοίκησης της Περιφερειακής Ένωσης  Δήμων (Π.Ε.Δ) Δυτ. Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε  το μεσημέρι, στα γραφεία της Ένωσης,  στην Κοζάνη.

Η  διοίκηση της  Π.Ε.Δ  Δυτ.  Μακεδονίας , αντιτίθεται επίσης στην κατάργηση του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» για την αυτοδιοίκηση και ζητά την διάθεση των αναγκαίων πόρων από την Κυβέρνηση , προκειμένου να συνεχισθεί και να ενισχυθεί το πρόγραμμα αυτό, ενώ σε συνεργασία με τις προξενικές αρχές στην Αλβανία και με την πρωτοβουλία των συνοριακών Δήμων Καστοριάς και Άργους Ορεστικού , θα βοηθήσει με όποιο τρόπο χρειαστεί , τους πληγέντες στην Αλβανία.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.  Δυτ. Μακεδονίας και Δήμαρχος Γρεβενών  Γιώργος  Δασταμάνης, τόνισε ότι «είναι μεγάλο πλήγμα η απολιγνιτοποίηση και η αυτοδιοίκηση προετοιμάζει μία μεγάλη ημερίδα στην Πτολεμαϊδα το επόμενο διάστημα για να συζητηθεί  η εμπειρία άλλων χωρών και περιοχών κατά την φάση μετάβασης τους, ενώ σε ότι αφορά την «κατάργηση του ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ» , την χαρακτήρισε  «τεράστιο πρόβλημα για τους Δήμους», αφού «μικρά έργα που δεν εντάσσονται στο ΕΣΠΑ και προχωρούν άμεσα σε 2-3 μήνες, δεν θα μπορούν πλέον να υλοποιηθούν ακόμη και εντός ΕΣΠΑ , όπου εκεί  χρειάζονται 2 και 3 χρόνια για την ένταξη τους».

Σχετική με την συμμετοχή  της  Π.Ε.Δ  Δυτ.  Μακεδονίας   στην  Ανθρωπιστική βοήθεια στην Αλβανία, εκφράστηκε  η αλληλεγγύη και η  συμπαράσταση της Αυτοδιοίκησης, με τον   Δήμαρχο Καστοριάς Ιωάννη Κορεντσίδη, να κάνει λόγο μάλιστα  για «συντονισμένη βοήθεια και διάθεση να δοθεί ότι χρειασθεί» σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς και αρχές.

 ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης

Anagnostis Ptolemaida
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida