Οργή για τα μερομήνια: «Αντιεπιστημονική, μεσαιωνική η δήθεν μέθοδος πρόβλεψης του καιρού»

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Οργή για τα μερομήνια: «Αντιεπιστημονική, μεσαιωνική η δήθεν μέθοδος πρόβλεψης του καιρού»
Πολλοί είναι αυτοί που εμπιστεύονται τα Μερομήνια για τον καιρό των επόμενων μηνών, υπάρχουν όμως άλλοι – ιδίως οι μετεωρολόγοι- που τα αμφισβητούν.

Την έντονη αντίθεσή του για το γεγονός ότι ΜΜΕ προβάλλουν σε ρεπορτάζ τους τα Μερομήνια, εξέφρασε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Μερομήνια! Είναι ντροπή αυτή η αντιεπιστημονική, μεσαιωνική και δεισιδαιμονική, δήθεν μέθοδος μακροπρόθεσμης πρόβλεψης του καιρού, να φιγουράρει συνέχεια σε ειδησεογραφικές σελίδες και τηλεοπτικές εκπομπές», αναφέρει ο γνωστός σεισμολόγος και επιστημονικός συνεργάτης ΕΕ και UNESCO.

Η ανάρτηση που έκανε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Τα Μερομήνια θεωρούνται από αρκετούς ως ένα σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση του καιρού. Η μέθοδος είναι απλή. Όσοι γνωρίζουν, παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη αφορά στον καιρό του Σεπτεμβρίου, η τρίτη στον Οκτώβριο, κ.ο.κ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Βεβαίως, τα Μερομήνια καταγράφουν μόνο «τάσεις» και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν ασφαλή πρόβλεψη καιρικών συνθηκών.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!