Ολυμπία Τελιγιορίδου : Η κυβέρνηση της ΝΔ βλάπτει σοβαρά την υγεία

Ολυμπία Τελιγιορίδου : Η κυβέρνηση της ΝΔ βλάπτει σοβαρά την υγεία

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ολυμπία Τελιγιορίδου : Η κυβέρνηση της ΝΔ βλάπτει σοβαρά την υγεία

 

Εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, με σημαντικό αριθμό πολιτών να μην μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, ο Μητσοτάκης και η ΝΔ δείχνει για άλλη μια φορά το κυνικό της πρόσωπο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το ν. 4368/2016 θεσμοθέτησε ώστε  2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι πολίτες να έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας και να μπορούν να συνταγογραφούν τα φάρμακά τους και σε ιδιώτες γιατρούς.

Με τροπολογία  ο Υπουργός Υγείας  Πλεύρης ακύρωσε την  ρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγογράφηση φαρμάκων και εργαστηριακών εξετάσεων σε ανασφάλιστους πολίτες  από ιδιώτες γιατρούς.

Ταυτόχρονα στην ίδια τροπολογία είναι στην ευχέρεια του Υπουργού Υγείας να μετακινεί φάρμακα στη λίστα που δεν αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ ώστε να τα πληρώνουν στο 100% και οι  ασφαλισμένοι πολίτες.

Σε μια εποχή που το ΕΣΥ έχει φθάσει στα όριά του λόγω covid, η τροπολογία αυτή στοχεύει στον εκ νέου αποκλεισμό των ανασφάλιστων από την πρόσβαση στη διαγνωστική και φαρμακευτική φροντίδα, από το δικαίωμα στην υγεία.

 

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida