Ολυμπία Τελιγιορίδου : Η κυβέρνηση της ΝΔ βλάπτει σοβαρά την υγεία

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Oλυμπία Τελιγιορίδου: «Να ενισχυθούν άμεσα οι μηλοπαραγωγοί της Καστοριάς»

Ολυμπία Τελιγιορίδου : Η κυβέρνηση της ΝΔ βλάπτει σοβαρά την υγεία

 

Εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, με σημαντικό αριθμό πολιτών να μην μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, ο Μητσοτάκης και η ΝΔ δείχνει για άλλη μια φορά το κυνικό της πρόσωπο.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το ν. 4368/2016 θεσμοθέτησε ώστε  2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι πολίτες να έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας και να μπορούν να συνταγογραφούν τα φάρμακά τους και σε ιδιώτες γιατρούς.

Με τροπολογία  ο Υπουργός Υγείας  Πλεύρης ακύρωσε την  ρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγογράφηση φαρμάκων και εργαστηριακών εξετάσεων σε ανασφάλιστους πολίτες  από ιδιώτες γιατρούς.

Ταυτόχρονα στην ίδια τροπολογία είναι στην ευχέρεια του Υπουργού Υγείας να μετακινεί φάρμακα στη λίστα που δεν αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ ώστε να τα πληρώνουν στο 100% και οι  ασφαλισμένοι πολίτες.

Σε μια εποχή που το ΕΣΥ έχει φθάσει στα όριά του λόγω covid, η τροπολογία αυτή στοχεύει στον εκ νέου αποκλεισμό των ανασφάλιστων από την πρόσβαση στη διαγνωστική και φαρμακευτική φροντίδα, από το δικαίωμα στην υγεία.

 

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!