-1.3 C
Πτολεμαΐδα
18 Ιανουαρίου 2021Οι ημερομηνίες για το άνοιγμα των σχολείων, πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι ημερομηνίες για το άνοιγμα των σχολείων, πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα

άτι παραπάνω από βέβαιο η παράταση του lockdown. Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα. Οι ημερομηνίες για το άνοιγμα των σχολείων. Ειδικά για το lockdown, όλα δείχνουν ότι κλειδώνει για τις 14 Δεκεμβρίου.

Η παράταση του lockdown και μάλιστα κατά δύο εβδομάδες, θεωρείται πλέον δεδομένη, καθώς παρά το γεγονός ότι έχουμε εισέλθει στην τρίτη εβδομάδα της καραντίνας, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων παραμένει εξαιρετικά υψηλός, ενώ ο αριθμός και διασωληνωμένων τρομάζει.

Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης θα έχει σήμερα την καθιερωμένη σύσκεψη με τους λοιμωξιολόγους, προκειμένου να γίνει αποτίμηση της κατάστασης αλλά και ο σχεδιασμός των επόμενων βημάτων. Κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι σήμερα θα «κλειδώσει» η απόφαση για παράταση της καραντίνας, η οποία, εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί πριν το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Με δεδομένο ότι η πραγματικότητα επιβεβαιώνει τα πλέον απαισιόδοξα από τα σενάρια που είχαν εκπονηθεί πριν την έναρξη του δεύτερου lockdown, στην κυβέρνηση ετοιμάζουν ήδη διαφορετικούς σχεδιασμούς για τη σταδιακή επανεκκίνηση τομέων της οικονομίας, με την ελπίδα να μη χαθεί οριστικά το στοίχημα για ανοικτή αγορά την περίοδο των εορτών. “Aν δεν ανοίξει η αγορά, θα χαθούν από 12 έως 3 δις ευρώ” τονίζουν καλά ενημερωμένες πηγές, αναδεικνύοντας την κρισιμότητα των αποφάσεων που θα ληφθούν.

Από υγειονομικής πλευράς, οι εισηγήσεις είναι σαφείς: Ακόμα κι αν αρθεί το lockdown, η ζωή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιστρέψει σε σχετικά, έστω, φυσιολογικούς ρυθμούς. Μάλιστα, υπάρχουν και λοιμωξιολόγοι οι οποίοι θα προτιμούσαν να μην αρθεί καν το lockdown ούτε στα μέσα του Δεκεμβρίου και τα μέτρα να γίνουν πιο αυστηρά.

Επειδή, όμως, αυτό θα είχε δραματικές συνέπειες για μεγάλες κατηγορίες επαγγελματιών, εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια, όπως αυτό του clik away, δηλαδή, της διαδικτυακής παραγγελίας και παραλαβής κατόπιν ραντεβού, όπως προανήγγειλε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Αδ. Γεωργιάδης.

Αν οι συνθήκες επιτρέψουν τη λήξη της καραντίνας στις 14 Δεκεμβρίου, τότε στο δεκαήμερο που ακολουθεί μέχρι τις παραμονές των Χριστουγέννων, θα ανοίξουν με μεγάλους περιορισμούς τα εμπορικά καταστήματα.

Τότε, πιθανότατα, ή μία εβδομάδα νωρίτερα, θα χτυπήσει και πάλι το κουδούνι σε δημοτικά και νηπιαγωγεία. Αν οι ειδικοί δώσουν το πράσινο φως για να ανοίξουν τα δημοτικά στις 7 Δεκεμβρίου, τότε πιθανότατα θα προλάβουν μίας εβδομάδας μαθήματα και τα γυμνάσια και Λύκεια, πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων. Αν, πάλι, οι μικροί μαθητές επιστρέψουν στα σχολεία στις 14, τότε η επιστροφή των μεγαλύτερων παιδιών θα πάει για μετά τις εορτές.

Για την εστίαση, η συζήτηση είναι σε πλήρη εξέλιξη, αν και οι επιστήμονες αποκλείουν να υπάρχουν στις γιορτές ανοικτά εστιατόρια και μπαρ ή κέντρα διασκέδασης γιατί δεν μπορεί να διασφαλιστεί η τήρηση των μέτρων.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αγορές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και τα δώρα θα γίνουν με sms ενώ το ρεβεγιόν δεν θα υπερβαίνει τους 9 καλεσμένους.

Επίσης Χριστούγεννα θα κάνουμε στον τόπο κατοικίας μας, καθώς δεν προβλέπεται να επιτραπεί η μετακίνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια.Φόρτωση....
Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 6981893715, στο facebook , μέσω email στο info@eordaialive.com.
ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Μια ειδικότητα που δεν είχε το νοσοκομείο μας την τελευταία…