Η γιαγιά ανακάλυψε την φρικτή αλήθεια

Στο… εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λασιθίου αναμένεται να κάτσει σήμερα ο 60χρονος άνδρας που κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά – και υπό καθεστώς απειλών και βίας – το 10χρονο εγγόνι της αδερφής του.

Πρόκειται για μία από τις πιο συγκλονιστικές υποθέσεις καταγγελλόμενης παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης με θύμα ένα 10χρονο αγόρι και φερόμενο ως θύτη έναν 60χρονο Ηρακλειώτη με παιδιά και εγγόνια όπως αναφέρει το cretapost.gr.

Ο 60χρονος επιμένει στην αθωότητά του έχοντας και την πλήρη στήριξη μελών της οικογένειάς του ωστόσο η καταγγελία περιλαμβάνει αρκετά στοιχεία τα οποία και θα εξεταστούν στο δικαστήριο.

Πλέον τακτικοί δικαστές και ένορκοι θα είναι εκείνοι που θα αποφανθούν αν ισχύουν τα όσα κτηνώδη περιγράφονται από το παιδί.

Ασφαλειες Νικου Πτολεμαιδα

Το τετράδιο της φρίκης

Την καταγγελία στις Αρχές έκαναν η γιαγιά και ο πατέρας του ανήλικου αγοριού. Σε μία τυχαία συζήτηση και με αφορμή τα αυξημένα περιστατικά παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης η γιαγιά φέρεται να συνέστησε την προσοχή του παιδιού, συμβουλεύοντάς το ότι πρέπει να προσέχει και ιδιαίτερα τους ξένους μην του κάνουν κακό.

Η απάντηση του παιδιού «κεραυνοβόλησε» τη γιαγιά. Με μια λέξη… πεζοδρομίου ήταν σαν να της έλεγε ότι «το κακό έχει γίνει».

Το παιδί άρχισε να περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες καταστάσεις που είχε ζήσει με τον θείο του, τον παππού όπως τον αποκαλούσε.

Η οικογένεια του ανήλικου παρέδωσε στις Αρχές και ένα μαθητικό τετράδιο, στο οποίο το παιδί κατέγραφε όσα είχαν συμβεί με τον θείο. Σε τέσσερις σελίδες φέρεται να αποτυπώνει καταστάσεις φρίκης που σφίγγουν το στομάχι από τη ναυτία.

Όπως έχει ήδη δημοσιεύσει το cretapost, το κείμενο αυτό  τιτλοφορείται «ο Βιασμός μου 2017- 2018» και  παραπέμπει περισσότερο σε μία… έκθεση  παρά σε σημειώσεις ημερολογίου.

Περιγράφονται βλέμματα, υπονοούμενα, λέξεις, πειράγματα, χυδαίες εκφράσεις και πράξεις  σε διάφορους χώρους, από το  υπνοδωμάτιο μέχρι το κοτέτσι.

Να σημειωθεί ακόμα  ότι μία φράση που φέρεται να είπε ο 60χρονος στο αγοράκι, όπως καταγράφεται στο τετράδιο της φρίκης, έδωσε το έναυσμα διεύρυνσης της δικαστικής έρευνας με εισαγγελική παραγγελία.