12.9 C
Πτολεμαΐδα
29 Νοεμβρίου 2020Ο Σύλλογος καρκινοπαθών Εορδαίας και Η Βίλα Λεσγίδη
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σύλλογος καρκινοπαθών Εορδαίας και Η Βίλα Λεσγίδη

Ο Σύλλογος καρκινοπαθών Εορδαίας

και

Η Βίλα Λεσγίδη

 

Toυ Χρήστου Πολιτίδη για το eordaialive.com 

Επ’ ευκαιρία του άρθρου της αγαπητής Μαίρης Κεσκιλίδου, θα ήθελα να προσθέσω αρκετά πράγματα, φωτίζοντας τα σκοτεινά σημεία αυτής της περίεργης υπόθεσης, που ξεκίνησε πριν 7- 8 περίπου έτη. ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/kozani/ptolemaΐda-axiopoiisi-tis-vilas-lesgidi-gia-koinonikes-ypiresies/

Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την μνήμη, να την καταγράψουμε σε ότι έχει σχέση με τον πολιτισμό, την ιστορία, τον εθελοντισμό στην περιοχή μας.

Το να γράφεις για αυτά, δεν απομνημονεύεις τον χρόνο, αντίθετα τον μνημονεύεις με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό (ανάπτυξη κινηματικών πράξεων).

Πηγαίνουμε πίσω στο  2012, στον Σύλλογο καρκινοπαθών στο Προεδρείο βρίσκονται ο Καραπίντσιος Βασίλειος και ο Αράπης Γεώργιος (πρόεδρος και Γραμματέας αντίστοιχα).

Ο Σύλλογος είναι συνεκτικός, με πυκνές παρεμβάσεις, με πολύ μεγάλη συμμετοχή, μαχητικός ως Μακεδονική σάρισα και με ένα βαρύ σεβαστό όνομα στην κοινωνία.

Υπάρχει η πρόσφατη επιτυχία του, όπου με διαρκείς παρεμβάσεις και οχλήσεις, στην τότε κυβέρνηση Κων. Καραμανλή κερδήθηκε η Ογκολογική κλινική και κατά συνέπεια η επέκταση, αυτή των 5000 τετραγωνικών μέτρων, την οποία εδώ και 1,5 χρόνο ενώ είναι έτοιμη την κρατά η κυβέρνηση σε αχρηστία και εμείς την καμαρώνουμε .

Μέσα στον Σύλλογο γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργηθεί ένας ξενώνας, στον οποίο οι συνοδοί των καρκινοπαθών ασθενών να μπορούν να βρίσκουν μια καταφυγή, ένα διάλλειμα, έναν καφέ, ένα μπάνιο και ενδεχομένως μια διανυκτέρευση, επίσης οι ίδιοι καρκινοπαθείς, μετά την χημειοθεραπεία, προτού  ξεκινήσουν για τον τόπο τους να κάνουν ένα διάλλειμα να ξεκουραστούν και μετά να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής.

Μιλάμε για την δημιουργία δομής, φυσικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα ήταν δωρεάν.

Έγιναν άπειρες συσκέψεις στον Σύλλογο, επιλέχθηκε ο τόπος αυτός, η λεγόμενη Βίλα Λεσγίδη.

Ο Σύλλογος έκανε και πάλι άπειρες επαφές, βρέθηκαν οικοδομικά υλικά, εξοπλισμός εσωτερικός, στρώματα, κρεβάτια, καρέκλες τραπέζια είδη υγιεινής, υπήρξε προσφορά για παροχή διατροφής (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό), προσφορά επίσης για την πληρωμή τρεχουσών λογαριασμών, εθελοντική εργασία, όλα ηταν έτοιμα.

Έκρουσαν την θύρα, της Δημάρχου κυρίας Βρυζίδου δια να παραχωρηθεί από τον Δήμο το αγροτόσπιτο αυτό.

Η Δήμαρχος ήταν θετική, όμως  ιστορία σκάλωνε συνεχώς, το πρόβλημα υπήρχε με την Νομική υπηρεσία του Δήμου Πτολεμαΐδος και την νομική υπηρεσία της ΔΕΥΑΕ, έτσι φτάσαμε στις επόμενες Δημοτικές εκλογές του (η εκτίμηση είναι ότι εάν είχε χρόνο η κυρία Βρυζίδου θα το είχε λύσει το θέμα).

Ο κύριος Ζαμανίδης τόσο σαν υποψήφιος, όσο και ως Δήμαρχος υποσχέθηκε τον χώρο αυτόν στον Σύλλογο καρκινοπαθών, λέγοντας μάλιστα ότι σε 5 λεπτά θα το λύσει το θέμα……

Αφού ανέλαβε ως Δήμαρχος δεχόταν συνεχώς τις πιέσεις του συλλόγου.

Η απάντηση ήταν ότι έχει υποβληθεί το αίτημα στην Περιφέρεια, στον επόπτη, μετά ότι απορρίφθηκε από τον επόπτη και δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

Ο καιρός περνούσε και ο κύριος Αράπης Γεώργιος επισκέφθηκε τον επόπτη και ζήτησε τον λόγο.

Η απάντηση ήτο: «δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα από τον Δήμαρχο Εορδαίας που να αφορά το ζήτημα αυτό».

Υπήρξαν άπειρες καταγγελίες από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών για τον Δήμαρχο, κύριο Ζαμανίδη Σάββα, αποκορύφωμα στην Καθαρά Δευτέρα 2017, μετά τον Αγιασμό ο Σύλλογος του έκανε καταγγελία ενώπιον χιλιάδων ανθρώπων.

Το ιστορικό είναι αυτό, ένας σύλλογος ενεργοποιεί τον εθελοντισμό, έχει στημένα τα πάντα και προγραμματισμένα για  την δημιουργία μιας δομής με κοινωνική προσφορά και ένας Δήμαρχος υπονομεύει την προσπάθεια.

Διαβάζουμε στην κυρία Κεσκιλίδου, ότι στο μυαλό του ήταν να μεταφέρει την τεχνική υπηρεσία του Δήμου στον χώρο αυτό.

Και έτσι να είναι, προς τι τα ατελείωτα ψέματα προς τον Σύλλογο;

Οφείλει να τοποθετηθεί ο πρώην Δήμαρχος κύριος Σάββας Ζαμανίδης, Δημόσια.

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι «δεν ήθελε να μπλεχτεί σε μια τέτοια ιστορία, σε ένα λεπτό και ιδιαίτερο θέμα, αυτά τα πράγματα θέλουν τσαγανό και θάρρος, η μικροπολιτική τα απεχθάνεται».

Φτάνουμε στο τώρα.

Ο κύριος Πλακεντάς το ανακίνησε και πάλι το ζήτημα, μίλησε για “πολλά ενδεχόμενα χρήσης του χώρου”, όλες αυτές οι σκέψεις ασφαλώς είναι γόνιμες με βαριές απολήξεις.

Κύριε Δήμαρχε το στοίχημα είναι ο εθελοντισμός.

 Δεῖ δὲ εθελοντισμού, καὶ ἄνευ τούτου, οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων.

Συγγράφει-Ιστορεί ο Πολιτίδης Χρήστος

 

 

 

 

 1 σχόλιο

ΑΡΑΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 19 Αυγούστου 2020 at 21:00

Μια μικρή διόρθωση. Όχι τον επόπτη αλλά τον Επίτροπο κ. Ταρτάρα.
Ο αγώνας για την Ογκολογική άρχισε με τον κ Αβραμόπουλο της ΝΔ αλλά συνεχίστηκε και μετά με την κα Γεννηματά (Υφυπουργό τότε του ΠΑΣΟΚ) και μετά με υπουργό τον κ Λοβέρδο. Και ενώ ο Σύλλογος Καρκινοπαθών της Κοζάνης ήταν μαζί μας ολοκληρωτικά στην προσπάθεια αυτή, υπήρξαν μηνύματα ότι τα εμπόδια προερχόταν από βουλευτή του Νομού μας που “αγαπούσε” πολύ την Πτολεμαΐδα και το Μποδοσάκειο.

Τα σχόλια έκλεισαν.

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 6981893715, στο facebook , μέσω email στο info@eordaialive.com.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Επίσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα  Τετάρτη 19/08/2020, ο πρόεδρος κ. Στέργιος Χατζηστεφάνου,…

Πρέπει να δημιουργηθεί Νομός Εορδαίας με Πρωτεύουσα την Πτολεμαΐδα;

    Συνολικά ψήφισαν: 1887

Loading ... Loading ...

Eordaialive στην καρδία της Κοινωνίας!