Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ (ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ) ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ & TH (NEA) KATA ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 16/2

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ (ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ) ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ & TH (NEA) KATA ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

 

Αν ο Δήμαρχος Κοζάνης συνεχίσει την ίδια τακτική, μετά το Go Solar να είναι σίγουρος ότι θα έρθει το Go Home.

 

 

Σε κάθε σπίτι, σε κάθε κοινωνία, σε κάθε χωριό και πόλη ανά τον κόσμο, οι άνθρωποι προσπαθούν πάντα να αξιοποιήσουν, να εκμεταλλευτούν, να προωθήσουν κάθε τι που τους έδωσε η φύση προκειμένου να εξασφαλίσουν θέσεις εργασίες, προοπτικές ανάπτυξης, καλύτερη ποιότητα ζωής.

Μόνο στη δική μας κοινωνία, «εξ οικείων τα βέλη» που στοχεύουν (με κάθε αφορμή αλλά και χωρίς αφορμή) το λιγνίτη. Το εθνικό μας καύσιμο, η κινητήριος μηχανή μιας ολόκληρης οικονομίας.

Μέχρι σήμερα ο Δήμαρχος Κοζάνης, υπηρετώντας και εξυπηρετώντας τις οικολογικές του ανησυχίας, εξαπέλυσε ουκ ολίγες φορές σφοδρή επίθεση στο λιγνίτη τον οποίο θεωρεί μίασμα για τον τόπο, λες και δεν ξέρει ότι:

  • Ο λιγνίτης είναι αυτός που εδώ και 65 χρόνια αποτέλεσε και αποτελεί τον μοχλό ανάπτυξης της περιοχής και ολόκληρης της χώρας, με τη νέα μονάδα «Πτολεμαΐδα V», να μας βάζει σε νέα τροχιά.
  • Ο λιγνίτης παράγει ηλεκτρική ενέργεια φθηνή για τους καταναλωτές.
  • Με τον λιγνίτη θερμαίνονται και έχουν ζεστό νερό τον χειμώνα οι πολίτες του Δήμου του.

Μια χαρά τα ξέρει όλα ο Δήμαρχος αλλά επιλέγει, συνειδητά και απροκάλυπτα, να τα ξεχνά, αποδεικνύοντας ότι για αυτόν μεγαλύτερη αξία έχουν οι σχέσεις του με τα οικολογικά σύνολα που ενορχηστρωμένα πολεμούν το εθνικό μας καύσιμο, παραβλέποντας τις ανάγκες των πολιτών του, παραβλέποντας τις δυνατότητες ανάπτυξης που δίνει ο λιγνίτης, παραβλέποντας το γεγονός ότι από τον λιγνίτη υπάρχει η ΔΕΗ η οποία έδωσε και δίνει ζωή στην περιοχή μας.

Περαιτέρω, μας ξενίζει το γεγονός ότι πιστεύει πως η εκμετάλλευση των λιγνιτών και η εξέλιξη της ΔΕΗ είναι εμπόδια σε αυτά που σκέφτεται, την ώρα που θα έπρεπε να ξέρει ότι μία επιχείρηση δυνατή, είναι προς όφελος ΟΛΩΝ μας.

Στην πρόσφατη ημερίδα που διοργάνωσαν ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, ο Δήμαρχος ζητούσε «να υπάρξει συνεργασία όχι για να σώσουμε την ΔΕΗ αλλά την Κοζάνη και την Δυτική Μακεδονία και απαίτησε την δημιουργία ενός σχεδίου στήριξης της περιοχής», μάλλον επιλέγοντας και πάλι να «ξεχάσει» ότι Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΕΗ. Εκτός και αν ο Δήμαρχος έχει κάνει σεμινάρια ταχυδακτυλουργίας και μόλις μας απαλλάξει –όπως πιστεύει- από τον βραχνά της ΔΕΗ θα αρχίσει να βγάζει από τις τσέπες και τα καπέλα του θέσεις εργασίες και θα στέλνει ρεύμα και θέρμανση στα Ελληνικά νοικοκυριά. Αν είναι έτσι, ας έρθει να μας κάνει μία επίδειξη για να μας πείσει.

Σα να μην έφθαναν όμως όλα αυτά, τον τελευταίο καιρό ο Δήμαρχος Κοζάνης ξεκίνησε και μία επίθεση, αήθη και άκρως προσβλητική, στο πρόσωπο του Προέδρου τους ΓΕΝΟΠ, που σημαίνει επίθεση κατά του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

Η φράση του Δημάρχου «δυστυχώς ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κ. Αδαμίδης με τη στάση του και τη συμπεριφορά του, δεν λειτουργεί προς όφελος της ΔΕΗ, δημιουργεί εσωστρέφεια και βάζει την κοινωνία απέναντι στην επιχείρηση . Είναι καίριες οι ευθύνες του πρόεδρου της ΓΕΝΟΠ , μιλάμε για μια από τις πιο αμαρτωλές συνδικαλιστικές παρατάξεις και όλοι το γνωρίζουν αυτό», αποδεικνύει ΜΟΝΟ την παραφροσύνη,  την ανασφάλεια, την ασυνέπεια και το φόβο του.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ μας λέει ο Δήμαρχος ότι οι εργαζόμενοι –γιατί αυτούς εκφράζει ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ- επιδιώκουν το τέλος της ΔΕΗ, επιδιώκουν να ρίξουν οι ίδιοι πάνω τους την ταφόπλακα !!! Μάλλον, ΠΑΛΙ, δεν καταλαβαίνει ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει.

Η ΓΕΝΟΠ είναι μία ιστορική Ομοσπονδία με αγώνες, διεκδικήσεις, καταγεγραμμένα  θετικά αποτελέσματα και η μόνη της αμαρτία είναι ότι δεν συγχωρεί συμπεριφορές και πρακτικές που φέρνουν οπισθοδρόμηση, φτώχεια, ανεργία καταδικάζοντας ολόκληρες κοινωνίες.

Και επειδή «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί» ο κ. Δήμαρχος, θα έπρεπε τουλάχιστον να σιωπά, όταν εργαζόμενοι και συνδικάτο βρίσκονται στους δρόμους για να περισώσουν υπάρχουσες, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, να διεκδικήσουν από τη ΔΕΗ πράγματα που θα ωφελήσουν την τοπική κοινωνία, ενώ αυτός επιλέγει να είναι ΑΠΩΝ και να ρίχνει κλεφτές ματιές από την κλειδαρότρυπα μόνο και μόνο για να μιλήσει για την μεταλιγνιτκή περίοδο.

Ναι, η μεταλιγνιτκή περίοδος μας αφορά όλους και σαφώς και τους εργαζόμενους που αποτελούν κομμάτι του κοινωνικού συνόλου και θα συμμετέχουμε σε κάθε δράση, σε κάθε κάλεσμα που είναι προς την κατεύθυνση της προετοιμασίας ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ.

Καλές είναι οι πράσινες θεωρίες του Δημάρχου και τον συντρόφων του αλλά «το συμφέρον των κατοίκων» (όπως ο ίδιος λέει) έχει άλλη βάση και αν αυτό –μαζί με πρόσωπα και άλλα πράγματα- εξακολουθεί  να το απαξιώνει και να το αμφισβητεί, τότε μετά το Go Solar να είναι σίγουρος ότι θα έρθει το Go Home.

 

Γραφείο Τύπου

 

 

 

Δείτε Επίσης

Πρακτική άσκηση σπουδαστών ΙΕΚ (εγκύκλιος)
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρακτική άσκηση σπουδαστών ΙΕΚ (εγκύκλιος)

Κοινοποιήθηκε η νέα εγκύκλιος του e-ΕΦΚΑ «Πρακτική άσκηση σπουδαστών Ινστιτούτων Επαγγελματικής  Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων». Με τις διατάξεις του αρ. 27 και της παρ. 7 του αρ.

Διαβάστε περισσότερα »
Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ανοίγει ξανά σήμερα η πλατφόρμα - Ποιοι το δικαιούνται και ποιοι όχι
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ανοίγει ξανά σήμερα η πλατφόρμα – Ποιοι το δικαιούνται και ποιοι όχι

Ανοίγει σήμερα, Δευτέρα ξανά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους φοιτητές που δεν είχαν υποβάλει αίτηση στεγαστικού επιδόματος από 1η έως την 30η Ιουνίου καθώς πλέον και των σπουδαστών στα δημόσια ΙΕΚ.

Διαβάστε περισσότερα »
Σκρέκας: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο Εξοικονομώ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκρέκας: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο Εξοικονομώ

Τέλος Οκτωβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο Εξοικονομώ, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας. Στον ΑΝΤ1 μίλησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ο οποίος αποκάλυψε πότε

Διαβάστε περισσότερα »
Τι είναι η απάτη του «ηλεκτρονικού ψαρέματος» – Πώς να προστατευθούν οι χρήστες των ψηφιακών τραπεζικών δικτύων
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι είναι η απάτη του «ηλεκτρονικού ψαρέματος» – Πώς να προστατευθούν οι χρήστες των ψηφιακών τραπεζικών δικτύων

«Όλες οι κάρτες απενεργοποιούνται προσωρινά για διαδικτυακές πληρωμές μέχρι να εγγραφείτε στα αναβαθμισμένα μέτρα ασφαλείας. Για να το ενεργοποιήσετε, ακολουθήστε τα ακόλουθα απλά βήματα». Ένα από τα μηνύματα που λαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα »
Ηλεκτρονικές απάτες: Μην απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα – Παριστάνουν τράπεζες, εταιρείες και οργανισμούς
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηλεκτρονικές απάτες: Μην απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα – Παριστάνουν τράπεζες, εταιρείες και οργανισμούς

Νέα κομπίνα έχουν σκαρφιστεί επιτήδειοι για να αποσπάσουν στοιχεία από κάρτες από εναλλακτικές τράπεζες, και να αποσπάσουν τα χρήματα του λογαριασμού. «Όλες οι κάρτες απενεργοποιούνται προσωρινά για διαδικτυακές πληρωμές μέχρι να

Διαβάστε περισσότερα »
ΣτΕ: Αντισυνταγματικό το πλαφόν ύψους στις γυναίκες για κατάταξη στις στρατιωτικές σχολές
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣτΕ: Αντισυνταγματικό το πλαφόν ύψους στις γυναίκες για κατάταξη στις στρατιωτικές σχολές

Με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) κρίθηκε παράνομη η υπουργική απόφαση του 2007 η οποία προβλέπει πλαφόν ύψους, 1.65 μ. για γυναίκες και 1.70 μ. ,για τη συμμετοχή

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida