7.3 C
Πτολεμαΐδα
25 Νοεμβρίου 2020Ο Κικίλιας καρατόμησε τον Γιώργο Τοπαλίδη από διοικητή ΥΠΕ γιατί, σύμφωνα με δημοσίευμα, παρουσίασε ψεύτικο βιογραφικό! 1
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Κικίλιας καρατόμησε τον Γιώργο Τοπαλίδη από διοικητή ΥΠΕ γιατί, σύμφωνα με δημοσίευμα, παρουσίασε ψεύτικο βιογραφικό!

Τέλος η καριέρα για τον προτεινόμενο Διοικητή της 3ης Υγειονομική Περιφέρειας (ΥΠΕ), Γεώργιο Τοπαλίδη, καθώς ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας,  τον καρατόμησε πριν ακόμη αναλάβει καθήκοντα.  Αιτία το πλασματικό βιογραφικό που παρουσίασε μέσα στο οποίο αναγραφόταν και διδακτορικό, το οποίο δεν κατείχε.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι ο συγκεκριμένος τίτλος σπουδών δεν αποτελεί προαπαιτούμενο της κάλυψης της θέσης, παρ’ όλα αυτά ο Υπουργός Υγείας, παύει τον κ. Γεώργιο Τοπαλίδη από τη θέση του προτεινόμενου Διοικητή της 3ης ΥΠΕ.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι βασικό κριτήριο για την επιλογή των Διοικητών των ΥΠΕ είναι το απολυτήριο Λυκείου με βάση τον τελευταίο νόμο.

Η υπόθεση διαπιστώθηκε κατά τη διαδικασία ελέγχου των τίτλων σπουδών των προτεινόμενων για τις θέσεις των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών, ώστε να κατατεθούν στην αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Εκεί διαπιστώθηκε και ότι άλλο αναγραφόταν στο βιογραφικό και άλλοι τίτλοι σπουδών κατατέθηκαν.

ethnos.gr/

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

«Στη διαδικασία ελέγχου των τίτλων σπουδών των προτεινόμενων για τις θέσεις των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών, ώστε να κατατεθούν στην αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, διαπιστώθηκε ότι ένας εξ’ αυτών δεν διαθέτει το διδακτορικό δίπλωμα που δήλωσε στο βιογραφικό που κατέθεσε στο Υπουργείο Υγείας.

Παρότι ο συγκεκριμένος τίτλος σπουδών δεν αποτελεί προαπαιτούμενο της κάλυψης της θέσης, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παύει τον κ. Γεώργιο Τοπαλίδη από τη θέση του προτεινόμενου Διοικητή της 3ης ΥΠΕ».2 Σχόλια

Πάρης 30 Αυγούστου 2019 at 09:56

Προφανώς ή είστε συγγενής του εν λόγω κυρίου, ή απλά μας δουλεύετε κυρία μου. Αντί να καταγορείτε αυτούς που “φτιάχνουν καριέρες”, επάνω στις κομματικές τους “πλάτες”, ψευδόμενοι για χρόνια ολόκληρα για τα πραγματικά προσόντα τους ακόμα και σε δημόσιες υπηρεσίες, κατηγορείτε τον υπουργό επειδή έκανε απλά την δουλεία του. Ο κύριος κατέθεσε συνειδητά ένα βιογραφικό με ψευδείς πληροφορίες για να ενισχύσει την υποψηφιότητά του. Και τα τυπικά προσόντα μιας προκήρυξης δεν έχουν καμιά σχέση με τα επιπρόσθετα, τα οποία επίσης εκτιμώνται. Αντί να επικροτείτε την απάτη, μάλλον θα έπρεπε να σωπάσετε λοιπόν… και λίγο τσίπα δε βλάπτει.

ελένη 28 Αυγούστου 2019 at 22:10

Ελεος και μόλις διάβασα στο διαδίκτυο για την καλοκαιρινή ραστώνη του Υπουργού Υγείας, να πως φτιάχνουν τις καριέρες του, πατούν επί πτωμάτων για να κτίσουν την καριέρα τους, γιατί ρίχνεις λάσπη σε έναν άνθρωπο που δε σου έφταιξε σε τίποτα , αν πράγματι δεν είχε τα τυπικά προσόντα τους στέλνεις ένα υπηρεσιακό έγγραφο που του λες ότι δεν είσαι κατάλληλος για τη θέση κ.λ.π αλλά όχι πρέπει να δείξεις ότι είσαι αδιάφθορος γιατί πως αλλιώς θα κάνεις καριέρα αν δεν θυσιάσεις και 1-2 επαρχιώτες για να δείξεις πόσο αδιάφθορος είσαι ……… ενώ ο τύπος γράφει ότι είσαι σε συνεχείς διακοπές άρα έργο μηδέν σαν δεν ντρέπεται ο υπουργός

Τα σχόλια έκλεισαν.

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 6981893715, στο facebook , μέσω email στο info@eordaialive.com.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Νομοθετική ρύθμιση που θα μειώνει τις προνομιακές εκπτώσεις που έχουν…

Πρέπει να δημιουργηθεί Νομός Εορδαίας με Πρωτεύουσα την Πτολεμαΐδα;

    Συνολικά ψήφισαν: 562

Loading ... Loading ...

Eordaialive στην καρδία της Κοινωνίας!