ΜΗΝΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

12 Αυγούστου Διεθνής Ημέρα Νεολαίας»

Η 12η Αυγούστου έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Διεθνής Ημέρα Νεολαίας, σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν προβλήματα και να ενισχυθούν προσπάθειες που έχουν στο επίκεντρο τους τη νεολαία.

Η παγκόσμια αυτή Ημέρα, επικεντρώνεται στα δικαιώματα των νέων ανθρώπων όλου του πλανήτη, για πλήρη πρόσβαση στην εκπαίδευση, για επαρκή υγειονομική περίθαλψη, για ευκαιρίες απασχόλησης και συμμετοχή στη δημόσια ζωή.

Το μέλλον του πλανήτη μας ανήκει στους νέους. Γι’ αυτό οφείλουμε συντεταγμένα να επενδύσουμε σε ευκαιρίες γνώσης και ανάπτυξης σε όλους τους νέους. Να τους ενθαρρύνουμε, να αγωνίζονται για μία κοινωνία που θα επενδύει στην πρόοδο και στην ανάκαμψη. Να απαλείψουμε όλες τις αντιξοότητες που τους εμποδίζουν.  Να τους δώσουμε λόγο και ρόλο στην διαμόρφωση όχι μόνο του μέλλοντος αλλά και του παρόντος.

Ιδιαίτερα η νέα γενιά των Ελλήνων, όσοι ενηλικιώθηκαν μέσα στην δεκαετία της δημοσιονομικής κρίσης και της ύφεσης, αλλά και όσοι ακολουθούν  πρέπει να βγουν μπροστά διεκδικώντας και διαμορφώνοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις της νέας Ελλάδας, να γίνουν το πρόσωπό της αλλά και η καρδιά της. Η νέα γενιά πρέπει να διαμορφώσει αλλά και να προσανατολιστεί από το νέο παραγωγικό μοντέλο που οικοδομείται.

Αλλά και στη Δυτική Μακεδονία, στο νομό Κοζάνης, στις πόλεις και στα χωριά μας, οι νέοι μας έχουν να αντιμετωπίσουν την μεγάλη πρόκληση της μετάβασης στην μεταλιγνιτική εποχή. Ας γίνουν μπροστάρηδες στο δημόσιο διάλογο, να αξιοποιήσουν τα εργαλεία ανάπτυξης, να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες απασχόλησης και να πρωταγωνιστήσουν στην επόμενη μέρα της τοπικής μας κοινωνίας.

Σε ότι με αφορά είμαι και θα παραμείνω αλληλέγγυος και υποστηρικτικός σε ιδέες και πρακτικές της νέας γενιάς των Ελλήνων. Εντός και εκτός κοινοβουλίου ευτυχώ όταν υιοθετώ προτάσεις των νέων μας και συμβάλλω να γίνονται δημόσιες πολιτικές.

Αλλά η φετινή Ημέρα Νεολαίας αναδεικνύει και μια μεγάλη ευθύνη των νέων μας, σε σχέση με την υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε. Είναι οι νέες και οι νέοι μας που θα μπουν μπροστά να προστατέψουν την γιαγιά και τον παππού τους,  τους γονείς τους αλλά και τους φίλους και συγγενείς, την κοινότητα, την κοινωνία μας από την μετάδοση του ιού, που τις τελευταίες  ημέρες λαμβάνει επικίνδυνα αυξητικές τάσεις.

ΜΙΧΑΛΗΣ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ                                                                                   ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida