«Μαύρα» γενέθλια για την πανδημία: Τι ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Μαύρα» γενέθλια για την πανδημία: Τι ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

«Μαύρα» γενέθλια για την πανδημία: Τι ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 

Η κυβέρνηση «σφυρίζει» αδιάφορα παρά τον μεγάλο αριθμό θανάτων

Θλιβερή επέτειος για τον «άγνωστο» ιό, αφού σαν σήμερα πριν δύο χρόνια στη Γιουχάν επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα της COVID 19. Παράλληλα, σαν σήμερα πριν έναν χρόνο ήρθε η ελπίδα, με την πραγματοποίηση του πρώτου εμβολιασμού.

Ωστόσο, δραματικός παραμένει ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα μας με την αιφνιδιαστική εμφάνιση μίας «κρυφής Όμικρον» που ανιχνεύεται ακόμα πιο δύσκολα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι επιστήμονες κατέγραψαν ότι δεν εντοπίζεται με τα κλασικά τεστ.

Πολλά λόγια, λίγες πράξεις και πολλοί θάνατοι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως κάνει τα απαραίτητα και τα… υποχρεωτικά. Καθώς πληθαίνουν οι φωνές που «λένε» ότι η κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς παραμένει τραγική λόγω του συγχρωτισμού, το κυβερνητικό επιτελείο αρνείται πεισματικά να λάβει μέτρα για τους… αποδεδειγμένα στοιβαγμένους πολίτες!

Παράλληλα, σύμφωνα με ειδικούς και επιστήμονες τα σχολεία παραμένουν στο επίκεντρο των λάθος τακτικών. Δεν είναι τυχαίες οι κραυγές αγωνίας από μαθητές και αυτοδιοίκηση πολλών περιοχών της χώρας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Πύργο Ηλείας, όπου αιτούνται το προσωρινό κλείσιμο των σχολείων, «καθώς το 50%+1% είναι καταστροφικό!».

 

Άγνωστο το πλάνο της κυβέρνησης

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτεται την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 50 ετών από τη νέα χρονιά. Φημολογείται ότι δεν θέλει να προβεί σε μια τέτοια κίνηση τις ημέρες των εορτών γιατί δεν επιθυμεί να έρχεται απανωτά η μία υποχρεωτικότητα πίσω από την άλλη…. Θέλει -λέει- να δίνει χρόνο!

Ταυτόχρονα, οι ειδικοί επιμένουν ότι η παραλλαγή Όμικρον αναμένεται να επικρατήσει της Δέλτα, και αυτό έρχεται να «συνδεθεί» με το ζήτημα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, καθώς η μοναδική λύση πάντα για τον πρωθυπουργό είναι η… επιβολή!

Και όλα αυτά, την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα πρέπει να αποτελεί «ύστατη λύση» για κάθε χώρα!

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ο ΠΟΥ δεν τον προτείνει, αλλά ο Μητσοτάκης τον επέβαλε!

Επιβεβαίωση Γκάγκα!

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και για τους άνω των 50 ετών, υποστηρίζοντας πως αυτό θα εξαρτηθεί από τυχόν νέα ευρήματα σχετικά με τις μεταλλάξεις. «Αν η μετάλλαξη Όμικρον φέρει καινούρια ευρήματα, εννοείται ότι θα αλλάξουν τα μέτρα» είπε με νόημα, ενώ στάθηκε στο θέμα του υψηλού αριθμού των θανάτων λέγοντας πως θα εξακολουθεί να αυξάνεται και τις επόμενες μέρες, ακόμα και αν τα κρούσματα παρουσιάσουν σημαντική μείωση.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida