Μαθητές του Γαλλικού σχολείου Lycee A. Briand επισκέφθηκαν τον Δήμο Εορδαίας. Παρουσία τους τα εγκαίνια της έκθεσης «Άξιον Εστί» στο Παλαιοντολογικό Ιστορικό Μουσείου Πτολεμαΐδας.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Τον Δήμο Εορδαίας επισκέφθηκαν χθες το απόγευμα μαθητές σχολείου από την Γαλλία. Πιο συγκεκριμένα μαθητές του σχολείου Lycee A. Briand, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, βρέθηκαν στο Δημαρχείο όπου και τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Εθελοντισμού και Κοινωνικής Μέριμνας Ρούλα Σεβαστού. Το σχολείο φιλοξενείται από το Γυμνάσιο Ανατολικού στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος e Twinning και της αδερφοποίησης των δύο σχολείων.

Ο Δήμαρχος Εορδαίας καλωσόρισε μαθητές και καθηγητές υπογραμμίζοντας την σημαντικότητα ανάλογων προγραμμάτων, ενώ συνεχάρη το Γυμνάσιο Ανατολικού το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι έχει βραβευθεί, αφού παρουσίασε το καλύτερο έργο του προγράμματος e Twinning στη γαλλική γλώσσα.

Ο Παναγιώτης Πλακεντάς έδωσε βιβλία με την ιστορία της Εορδαίας στους καθηγητές του σχολείου Lycee A. Briand, οι οποίοι με την σειρά τους χάρισαν συμβολικά τοπικά προϊόντα της περιοχής της Γαλλίας όπου βρίσκεται το σχολείο.

 

Αργότερα το απόγευμα ο Παναγιώτης Πλακεντάς εγκαινίασε, μαζί με την Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πολιτικής Πολιτιστικής Ανάπτυξης και Παιδείας Αναστασία Πράπα, την έκθεση «Άξιον Εστί» στο Παλαιοντολογικό Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας.

Κατόπιν παρουσία Αντιδημάρχων, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων διαφόρων φορέων, αντιπροσωπείας του σχολείου  Lycee A. Briand και πλήθους κόσμου, ο Δήμαρχος Εορδαίας περιηγήθηκε στα εκθέματα τα οποία αφορούν δύο θεματικές ενότητες:

Την περιοχή της Μακεδονίας την εποχή του Μακεδονικού αγώνα και την Εορδαία κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

περιήγησης στην έκθεση ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

ομιλίας στα εγκαίνια έκθεσης ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ με μαθητές γαλλικού σχολείου eordaialive εγκαινίων έκθεσης ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida