Κρίσιμη ημέρα για το μέλλον του «Μαρινόπουλου» – Όλα τα νέα στοιχεία

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

 

marinopoulos-sklavenitis

Σήμερα κρίνεται το μέλλον της πολύκροτης υπόθεσης διάσωσης του «Μαρινόπουλου», και μαζί η τύχη χιλιάδων εργαζόμενων και επιχειρήσεων της χώρας. Η αγωνία στην αγορά χτυπάει κυριολεκτικά «κόκκινο» καθώς όλοι περιμένουν την απάντηση των πιστωτών στο σχέδιο εξυγίανσης και αν θα εξασφαλισθεί τελικά το ελάχιστο ποσοστό (60%) που απαιτείται για να προχωρήσει η μεγαλύτερη συμφωνία διάσωσης τη σύγχρονη ιστορία του τόπου.

Η αίσθηση που μεταφέρουν κύκλοι της αγοράς είναι πως εύκολα ή δύσκολα το ποσοστό του 60% θα «πιαστεί» καθώς κανείς δεν επιθυμεί την κατάρρευση της αλυσίδας λόγω του τρομακτικού αντίκτυπου που θα έχει στο σύνολο της οικονομίας. Υπολογίζεται ότι περίπου 50.000 εργαζόμενοι θα οδηγηθούν στην ανεργία συμπεριλαμβανομένων των 11.000 της αλυσίδας από το ισχυρό πλήγμα που θα προκληθεί σε χιλιάδες προμηθευτές. Επιπλέον, οι περισσότεροι πιστωτές θεωρείται ότι θα λειτουργήσουν με τη λογική του «μη χείρον βέλτιστων», ώστε να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τη ζημιά που έτσι και αλλιώς θα υποστούν από το «κούρεμα» στις απαιτήσεις τους της τάξης του 50%, αφού εάν πτωχεύσει η εταιρεία θα τα χάσουν όλα. «Το διακύβευμα», όπως χαρακτηριστικά λένε, είναι μεγάλο και ξεπερνάει ακόμη και τους ίδιους, αφού πρόκειται για πάνω από το 1% του ΑΕΠ. Υπενθυμίζεται πως πηγές με γνώση της υπόθεσης έλεγαν λίγα 24ώρα πριν ότι έχει κλειδώσει ήδη το 53% των πιστωτών και εξέφραζαν την αισιοδοξία τους για την επιτυχή έκβασή της.

«Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα»

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και χθες κορυφαία στελέχη της «Σκλαβενίτης» είχαν τηλεφωνικές επαφές με αρκετούς προμηθευτές, προκειμένου να τους πείσουν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους, η οποία είναι απαραίτητη για να ανάψει το δικαστήριο το «πράσινο φως» στο σχέδιο εξυγίανσης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως επικοινωνία υπήρχε από την πρώτη στιγμή που εστάλη η επιστολή στις 21 Σεπτεμβρίου από τον σύμβουλο της διαδικασίας την PwC, η οποία ενημέρωνε πιστωτές και προμηθευτές για τα βασικά σημεία του σχεδίου. Ανάλογη κινητικότητα υπάρχει όλες τις προηγούμενες μέρες –όπως ήταν φυσικό άλλωστε- και στην πλευρά των προμηθευτών. Οι περισσότεροι έχουν καταλήξει στην απόφασή τους, ωστόσο κάποιοι εξακολουθούν να αμφιταλαντεύονται. Ορισμένοι μάλιστα, θα περιμένουν μέχρι και την τελευταία στιγμή, προκειμένου να «ζυγίσουν το κλίμα». Είναι ενδεικτικό πως κάποιοι πραγματοποίησαν χθες έκτακτη σύσκεψη για να σταθμίσουν την κατάσταση υπό τα νέα δεδομένα (μεταξύ των οποίων και την παρέμβαση Σκλαβενίτη), και να καθορίσουν την στάση που τελικά θα κρατήσουν. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μια πρώτη εικόνα για την εξασφάλιση ή όχι της συναίνεσης του ελάχιστου ποσοστού στο σχέδιο εξυγίανσης, θα υπάρχει αργά το απόγευμα καθώς «η λογική λέει» ότι μέχρι τις 4 θα πρέπει να στείλουν εγγράφως την «ετυμηγορία» τους. Είναι πιθανόν πάντως κάποιοι να μην απαντήσουν, θέλοντας έτσι να κρατήσουν μια στάση «ουδετερότητάς» τους.

 

 

ΠΗΓΗ: http://www.aftodioikisi.gr/

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida