Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Κοζάνη: Γούνα, απολιγνιτοποίηση , ανάπτυξη και επενδύσεις στην ομιλία του Υφυπουργού Ανάπτυξης Νικόλαου Παπαθανάση σε εκδήλωση του ΕΒΕ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Η κρίση στην γούνα  η  απολιγνιτοποίηση , η επιχειρηματικότητα, η χαμηλή απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, η ανάπτυξη και οι επενδύσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο  της ομιλίας του Υφυπουργού Ανάπτυξης και  Επενδύσεων Νικόλαου Παπαθανάση, κατά την διάρκεια της επετειακής εκδήλωσης για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Κοζάνης που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο  «Άρης και  Λίλιαν Βουδούρη» στην πόλη της Σιάτιστας, το βράδυ το περασμένου Σαββάτου.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και  Επενδύσεων Νικόλαος Παπαθανάσης τόνισε ότι θα πρέπει να απελευθερωθούν  οι  δυνάμεις των επιχειρηματιών, ώστε να δημιουργηθούν  περισσότερες θέσεις εργασίας, εφόσον σταματήσει  ο εναγκαλισμός  του κράτους, με τον επιχειρηματία.

Ο  κ. Παπαθανάσης  υπογράμμισε ακόμα  ότι ορισμένοι  δείκτες είναι αρνητικοί ενώ σε ότι αφορά στην  ανταγωνιστικότητα  η Ελλάδα βρίσκεται  στην προτελευταία θέση της ΕΕ, και στην τελευταία θέση της Ευρώπης στις επενδύσεις.

Σε ότι αφορά στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ επεσήμανε ότι βρισκόταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σημειώνοντας πως τον  Ιούνιο του 2019 άγγιξε το 16%  λέγοντας χαρακτηριστικά, «Κάνουμε αγώνα ταχύτητας στο υπουργείο και καταφέραμε να επιταχύνουμε την απορροφητικότητα κατά 400 %».

Για το ζήτημα της  απολιγνιτοποίηση στην περιοχή,  τόνισε ότι «βρίσκεται στο επίκεντρο της κυβέρνησης» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να κερδίσουμε τού στοίχημα να στηρίξουμε την περιοχή και ν δημιουργήσουμε καλύτερες θέσεις εργασίας».

Χαιρετισμό απεύθυναν  στην επετειακή εκδήλωση του ΕΒΕ Κοζάνης  ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ Κώστας Καββαθάς, ονπεριφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης ο Δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Νίκος Σαρρής και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτρης Κοσμίδης.

Στην  εκδήλωσης βραβεύτηκαν όλοι οι εν ζωή διατελέσαντες στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κοζάνης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη-Δέσποινα Αμαραντίδου

Anagnostis Ptolemaida
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida