12.7 C
Πτολεμαΐδα
5 Δεκεμβρίου 2020Δυτική Μακεδονία: Αναλυτικά η εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού (Σήμερα Σάββατο 11 Απριλίου 2020)
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορωνοϊός: Έρχονται 500 κινητές μονάδες για εξετάσεις στο σπίτι

Προχωρά η υλοποίηση της δράσης των 500 κινητών μονάδων που, μεταξύ άλλων, θα εξετάζουν κατ’ οίκον για κορονοϊό άτομα με ήπια συμπτώματα. Από σήμερα και μετά τη δημοσίευση Κοινής Υπουργικής Απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης εντάσσονται λειτουργικά στον ΕΟΔΥ οι 500 ΚΟΜΥ (Κινητές Μονάδες Υγείας) Ειδικού Σκοπού, για τις οποίες θα απαιτηθούν 1.100 προσλήψεις ορισμένου χρόνου (3μηνες).

Πιο αναλυτικά, ο ΕΟΔΥ αναλαμβάνει τη συγκρότηση και λειτουργία των Κινητών Ομάδων Υγείας μισθώνοντας έως 500 οχήματα και εκπαιδεύοντας 2.000 νέους επαγγελματίες υγείας σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και ΕΚΑΒ και 1.000 μέλη ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού. Το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ ενισχύεται με 100 νέα στελέχη για τη διαχείριση των κλήσεων των ΚΟΜΥ ενώ η διαχείριση των συμβάντων θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικού συστήματος κατευθύνοντας τα μέλη των ομάδων, που θα φέρουν ατομικό εξοπλισμό προστασίας, να προχωρήσουν στη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού.

Σήμερα ξεκινούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες από τον ΕΟΔΥ – οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως η εξασφάλιση των οχημάτων, αλλά και η προετοιμασία του «πλάνου» για την επιλογή των περιοχών και των ατόμων που θα ελέγχονται δειγματοληπτικά. Οπως προκύπτει από πληροφορίες, θα είναι κυρίως άτομα που αποτελούν στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αλλά και άτομα που έχουν ήπια συμπτωματολογία και παραμένουν σπίτι, χωρίς να έχουν ελεγχθεί για το εάν φέρουν ή όχι τον ιό. Με τον τρόπο αυτό θα διερευνηθεί η επιδημιολογική επιτήρηση της κοινωνίας.

Οι συνιστώμενες ΚΟΜΥ θα είναι στο δίκτυο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και διασυνδέονται μέσω της πρωτοβάθμιας φροντίδας και με άλλες οργανικές μονάδες παροχής υγείας. Ως επόπτης κάθε ΚΟΜΥ ορίζεται ένας ιατρός της οικείας ΤΟΜΥ είτε, σε περίπτωση έλλειψης, ιατρός της οικείας ΔΥΠΕ στην οποία η οικεία ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού δραστηριοποιείται. Κάθε ΚΟΜΥ αποτελείται από κλιμάκιο τουλάχιστον δύο ατόμων: Τουλάχιστον έναν νοσηλευτή και έναν οδηγό.

Η διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού διενεργείται από τον ΕΟΔΥ και προσλαμβάνονται, με απόλυτη σειρά χρονικής προτεραιότητας αίτησης, συνολικά οι ακόλουθες ειδικότητες:

Α) 500 θέσεις ΔΕ νοσηλευτών.

Β) 500 θέσεις ΔΕ φυσικών προσώπων με δίπλωμα οδήγησης.

Γ) 100 θέσεις ΠΕ διοικητικού για τη στελέχωση του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΔΥ.

Οι προσλήψεις πραγματοποιούνται με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διαρκείας 3 μηνών, με δυνατότητα παράτασής τους για ένα επιπλέον τρίμηνο. Η εκτιμώμενη δαπάνη για το προσωπικό είναι της τάξης των 5 εκατ. ευρώ για την πρώτη φάση των δράσεων.Φόρτωση....
Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 6981893715, στο facebook , μέσω email στο info@eordaialive.com.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Διευκρινίσεις για τα θέματα των λαϊκών αγορών και των ενοικίων…