Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Κικίλιας: Τι είπε για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Κικίλιας: Τι είπε για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Κικίλιας: Τι είπε για υποχρεωτικό εμβολιασμό.                                                                                                                                            Στο ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού αναφέρθηκε ο Βασίλης Κικίλιας με αφορμή τις πληροφορίες για το σχετικό πόρισμα της επιτροπής Βιοηθικής.

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι «έχει γίνει αρκετή συζήτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε καίρια επαγγέλματα που αφορούν την προστασία της δημόσιας υγείας. Θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα και θα ληφθούν οι αποφάσεις».

Ο ίδιος έκανε για άλλη μια φορά ειδική αναφορά στους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους στα γηροκομεία αλλά πήρε αποστάσεις για το ενδεχόμενο απόλυσης σε όσους εργαζόμενους σε νοσοκομεία δεν έχουν εμβολιαστεί.Παράλληλα ο Βασίλης Κικίλιας τάχθηκε υπέρ των διευκολύνσεων στους εμβολιασμένους με τα πρώτα προνόμια να ισχύουν από αύριο, Σάββατο, όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις Χαρδαλία το απόγευμα της Πέμπτης.

υπουργός Υγείας επισήμανε ότι στην Ελλάδα ξεπεράσαμε τους 7.250.000 εμβολιασμούς κάνοντας λόγο για «το πιο επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολιασμού στην Ευρώπη».

Όσον αφορά το εμβόλιο της Astrazeneca και τις διαφορετικές συστάσεις παρατήρησε ότι «επικοινωνιακά το θέμα με το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει πάει λάθος από την αρχή» τονίζοντας, πάντως, ότι «δεν συζητώ την αξία της ανθρώπινης ζωής».

Ξεκαθάρισε, δε, ότι «ήμουν ενημερωμένος για την απόφαση της Επιτροπής για το Astrazeneca».

Με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του είπε ότι το 93% με 98% των πολιτών έρχεται να κάνει το εμβόλιο της Astrazeneca συμπληρώνοντας ότι «το ίδιο ποσοστό όσων κάνουν τη δεύτερη δόση του Pfizer κάνει και αυτό της Astrazeneca».

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida