Καθηγήτρια επιδημιολογίας: Όχι σε νέο lockdown θα ήταν επώδυνο

Καθηγήτρια επιδημιολογίας: Όχι σε νέο lockdown θα ήταν επώδυνο

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο ΘΕΜΑ 104,6 και στους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη, μίλησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.

Δεν έκρυψε την ανησυχία της για την αύξηση κρουσμάτων στη χώρα μας, τονίζοντας τον κίνδυνο στην Αττική. Όπως είπε, τα κρούσματα στην πρωτεύουσα οφείλονται σε ένα μείγμα λόγων. Παράλληλα, τόνισε ότι το επίκεντρο αυτή τη στιγμή είναι στο κέντρο της Αθήνας.

Η κ. Λίνου, εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένη γιατί όπως είπε στο κέντρο, είναι μια συνύπαρξη ανθρώπων που μπορεί να είναι επικίνδυνη, διότι ο εργαζόμενος που έχει ανάγκη από το μεροκάματο, ενδεχομένως να μην μείνει σπίτι παρά τα συμπτώματα του.

Όσον αφορά τα νέα μέτρα που ενεργοποιήθηκαν τη Δευτέρα, η κ. Λινού τόνισε ότι ο σκοπός ειίναι να μειώσουν την έξαρση, όχι να την αναχαιτίσουν πλήρως. Για το ενδεχόμενο ενός lockdown, η κυρία Λινού, δεν είναι σύμφωνη, καθώς όπως είπε είναι επώδυνο.

Θεωρεί πιο σημαντικό τη συνέπεια και τη σημαντική προσπάθεια της κοινωνίας, σε έναν καθημερινό αγώνα. Χαιρέτισε ιδιαιτέρως την τηλεργασία, όπου είναι εφικτό. Η πολιτεία αλλά και οι πολίτες πρέπει να επικεντρωθούν στην πρόληψη. Άλλωστε, όπως επισήμανε η κοινωνία είναι πλέον σοφότερη όσον αφορά την κορονοϊό.

Για το εμβόλιο, η κυρία Λινού, είπε ότι εξελίσσονται οι έρευνες και ότι τα νέα είναι ενθαρρυντικά. Μέχρι το Δεκέμβριο θα είναι έτοιμο, ωστόσο ο προβληματισμός είναι οι δόσεις που μπορούν να δοθούν και οι παρτίδες.

Για το κίνημα αρνητών, αλλά και τη φημολογία για κάποιο συνέδριο που έγινε στην Αθήνα, η κυρία Λινού απάντησε ότι οι συμμετέχοντες δεν ήταν ιατροί. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η μάσκα δεν προκαλεί τίποτα. Και ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, έδωσε τους κλινικούς ιατρούς που φορούν μάσκες πολλές ώρες, χωρίς να παθαίνουν τίποτα.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida