Καρούζος: Τι ισχύει για εργαζόμενους και ευπαθείς ομάδες με τα νέα μέτρα (video)

Καρούζος: Τι ισχύει για εργαζόμενους και ευπαθείς ομάδες με τα νέα μέτρα

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Με τηλεργασία ή back office, θα μπορούν να εργάζονται σε συνεννόηση με την Υπηρεσία τους, οι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, όπως προβλέπει η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ. «Η τηλεργασία ήρθε για να μείνει «τόνισε στην ΕΡΤ ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στα εργασιακά σχετικά με τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Στον Ιδιωτικό Τομέα μένει να καθοριστούν ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία κάποιος εργαζόμενος εντάσσεται στις ευπαθείς ομάδες επεσήμανε» ο κ. Καρούζος.

Αναφερόμενος σε τυχόν απολύσεις εργαζομένων μετά τη λήξη της αναστολής σύμβασης εργασίας,  ο κ. Καρούζος είπε ότι «δεν είναι εύκολο να απολύσει ένας εργοδότης έναν ευπαθή εργαζόμενο, με την δικαιολογία ότι ανήκει στις ευπαθείς ομάδες γατί προστατεύεται από την εργατική νομοθεσία. Αν βέβαια ο εργοδότης ισχυριστεί την οικονομική δυσπραγία της επιχείρησης του, τότε το γεγονός ότι ο εργαζόμενος ανήκει στις ευπαθείς ομάδες δεν τον σώζει. Για αυτό και τα μάτια μας θα πρέπει να τα έχουμε πάνω στις ευπαθείς ομάδες εργαζομένων».

ert.gr

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

LOGISTIKO KOZANI
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida