Καρούζος: Τι ισχύει για εργαζόμενους και ευπαθείς ομάδες με τα νέα μέτρα (video)

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Καρούζος: Τι ισχύει για εργαζόμενους και ευπαθείς ομάδες με τα νέα μέτρα

Με τηλεργασία ή back office, θα μπορούν να εργάζονται σε συνεννόηση με την Υπηρεσία τους, οι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, όπως προβλέπει η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ. «Η τηλεργασία ήρθε για να μείνει «τόνισε στην ΕΡΤ ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στα εργασιακά σχετικά με τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Στον Ιδιωτικό Τομέα μένει να καθοριστούν ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία κάποιος εργαζόμενος εντάσσεται στις ευπαθείς ομάδες επεσήμανε» ο κ. Καρούζος.

Αναφερόμενος σε τυχόν απολύσεις εργαζομένων μετά τη λήξη της αναστολής σύμβασης εργασίας,  ο κ. Καρούζος είπε ότι «δεν είναι εύκολο να απολύσει ένας εργοδότης έναν ευπαθή εργαζόμενο, με την δικαιολογία ότι ανήκει στις ευπαθείς ομάδες γατί προστατεύεται από την εργατική νομοθεσία. Αν βέβαια ο εργοδότης ισχυριστεί την οικονομική δυσπραγία της επιχείρησης του, τότε το γεγονός ότι ο εργαζόμενος ανήκει στις ευπαθείς ομάδες δεν τον σώζει. Για αυτό και τα μάτια μας θα πρέπει να τα έχουμε πάνω στις ευπαθείς ομάδες εργαζομένων».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

ert.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!