«Καλλιόπη Βέττα: Οι εκπαιδευτικοί αξίζουν τα συγχαρητήριά μας γιατί εργάστηκαν με αυταπάρνηση σε δύσκολες συνθήκες – Επαφές με ιδιοκτήτες γυμναστηρίων για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεών τους»

«Καλλιόπη Βέττα: Οι εκπαιδευτικοί αξίζουν τα συγχαρητήριά μας γιατί εργάστηκαν με αυταπάρνηση σε δύσκολες συνθήκες – Επαφές με ιδιοκτήτες γυμναστηρίων για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεών τους»

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα συναντήθηκε με τα προεδρεία των Συλλόγων Δασκάλων και Καθηγητών της Κοζάνης, για να ενημερωθεί σχετικά με την διαδικασία επανέναρξης των μαθημάτων αλλά και να συζητήσει για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που κατατίθεται τις επόμενες ημέρες.

Αρχικά, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων Κοζάνης κ. Αθανάσιο Κωτούλα και μέλη του Συλλόγου, οι οποίοι εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στις κάμερες στα σχολεία και την αύξηση του αριθμού των παιδιών ανά τάξη από 22 σε 26, η οποία θα αποβεί σε βάρος της μόρφωσης των μαθητών.

Η κ. Βέττα συμφώνησε με τις παραπάνω διαπιστώσεις, ενώ διετύπωσε τους προβληματισμούς της για την σκοπιμότητα επανέναρξης των δημοτικών σχολείων, ιδιαίτερα των πιο μικρών τάξεων, καθώς με αυτή την εξέλιξη ίσως φαλκιδευτούν οι θυσίες του τελευταίου διαστήματος.

Στη συνάντησή της με την ΕΛΜΕ Κοζάνης, όπου παρευρέθηκε ο πρόεδρος κ. Ζήσης Ντούντας και έτερα μέλη του Δ.Σ., τέθηκε το ίδιο πλαίσιο διεκδικήσεων ενώ, ζητήθηκε συνολικά η απόσυρση πολλών προβληματικών διατάξεων του εκπαιδευτικού νομοσχεδίου.

Η Βουλευτής Κοζάνης, στις επαφές της με τους εκπαιδευτικούς, εξήρε τον επαγγελματισμό και την αυταπάρνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των καθηγητών, οι οποίοι σε δύσκολες τεχνολογικές συνθήκες, παρέδιδαν αδιαλείπτως τα μαθήματα τους σε όλες τις βαθμίδες.

Τέλος, τους διαβεβαίωσε ότι ως μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, θα αναλάβει κάθε πρωτοβουλία για την απόσυρση των προβληματικών διατάξεων που υποβιβάζουν το επίπεδο της εκπαίδευσης.

Επίσης, κατά την διάρκεια των πρόσφατων επαφών της, η κ. Βέττα συναντήθηκε με τα ιδρυτικά μέλη του υπό σύσταση Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Ν. Κοζάνης, οι οποίοι την ενημέρωσαν για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σχετικά με την καθυστερημένη επαναλειτουργία των γυμναστηρίων, ενώ έθεσαν υπόψη της προτάσεις για την ασφαλή επανέναρξη των δραστηριοτήτων τους.

Η κ. Βέττα, αναγνώρισε το πρόβλημα, υποστηρίζοντας ότι μέσω της τήρησης ενός υγειονομικού πρωτοκόλλου, τα γυμναστήρια θα μπορούσαν να λειτουργήσουν νωρίτερα.

Τέλος, αναφέρθηκε στις ενέργειες που είχαν γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση για την προάσπιση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, ενώ ανέλυσε τις οικονομικές και θεσμικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη του αθλητισμού.​

idioktites gymnastirion elme 2 daskaloi 2 daskaloi 1

Κοινοποιήστε το άρθρο