Καλλιόπη Βέττα: Ο αθλητισμός αξίζει όραμα και προοπτική, όχι την πλήρη εμπορευματοποίηση, την απαξίωση και τον παλαιοκομματισμό»

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Καλλιόπη Βέττα: Ο αθλητισμός αξίζει όραμα και προοπτική, όχι την πλήρη εμπορευματοποίηση, την απαξίωση και τον παλαιοκομματισμό»

Καλλιόπη Βέττα: Ο αθλητισμός αξίζει όραμα και προοπτική, όχι την πλήρη εμπορευματοποίηση, την απαξίωση και τον παλαιοκομματισμό»

 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του YΠ.ΠΟ.Α. για τον αθλητισμό.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

 

Η κ. Βέττα επεσήμανε αρχικά ότι το υπό συζήτηση νομοσχέδιο συνιστά συμπίλημα ετερόκλητων διατάξεων και μεμονωμένων διευθετήσεων, γεγονός που συμπυκνώνει την αντίληψη της κυβέρνησης για τον αθλητισμό, με την θεσμική και δημοκρατική απονομιμοποίηση και τη πριμοδότηση του ιδιωτικού έναντι του δημόσιου.

 

Ειδικότερα τόνισε: «Η πλήρης παράδοση του αθλητισμού στα συμφέροντα, μικρά και μεγάλα, η κατάργηση των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων, η απίσχναση της Γ.Γ.Α., η μηδενική χρηματοδότηση για τα Π.αγ.Ο., η επαναφορά της παλαιοκομματικής λογικής ενίσχυσης του αθλητισμού στις περιοχές που εκλέγεται ο εκάστοτε Υφυπουργός, αποτελούν απτές αποδείξεις του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει τον αθλητισμό η κυβέρνηση και ο κ. Αυγενάκης.»

Στη συνέχεια, αναφερόμενη στο νομοσχέδιο, ανέδειξε συγκεκριμένες διατάξεις που καταστρατηγούν τον χαρακτήρα του αθλητισμού. Με το άρθρο 3, αυξάνονται οι εξαιρέσεις όπου ένας αθλητής μπορεί να είναι μέλος διοίκησης, ήτοι κριτής και κρινόμενος, ενώ με το επόμενο άρθρο, εισάγεται διάταξη που επιτρέπει την κοινή στέγαση και λειτουργία σε σωματεία και εμπορικές δραστηριότητες, γεγονός που αποτελεί ευθεία βολή στην ανεξαρτησία και την ακεραιότητα που πρέπει να έχει ένας σύλλογος, ώστε να προσφέρει τo αγαθό της άθλησης στους πολίτες.

 

Με το άρθρο 7, μειώνεται το ελάχιστο ποσό (στα 150 ευρώ από 250) και η διάρκεια σύμβασης που μπορεί να έχει ένας προπονητής με ένα σωματείο, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα επιβίωσης στον κλάδο, ενώ με το άρθρο 12, επισημοποιείται η διάλυση των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους με ολοκληρωτική ευθύνη της κυβέρνησης καθώς έπειτα από την διακοπή της χρηματοδότησης, έπειτα από 40 χρόνια, προχωρά και στην αποδιάρθρωση του θεσμικού και προστατευτικού πλαισίου.

 

Έπειτα, η Βουλευτής, στηλίτευσε την γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης, η οποία συνίσταται από επικοινωνιακό εξωραϊσμό, παράδοση στα ιδιωτικά συμφέροντα και απαξία για το συνταγματικά κατοχυρωμένο, δημόσιο αγαθό του αθλητισμού, αναδεικνύοντας παράλληλα την αφωνία και την αδράνεια του αρμόδιου Υπουργού, όταν πρέπει να αντιπαρατεθεί στα σπαρασσόμενα μεγάλα συμφέροντα.

 

Κλείνοντας, η κ. Βέττα ανέφερε: «Με την επερχόμενη πολιτική αλλαγή το όραμα για μια μαζική, δημοκρατική και κοινωνική άθληση θα λάβει σάρκα και οστά. Οι νέες και οι νέοι της χώρας, οι αθλούμενοι και οι αθλητές κάθε ηλικίας αξίζουν καλύτερη αντιμετώπιση. Να είναι σίγουρες και σίγουροι, ότι θα την έχουν σύντομα.»

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!