«Καλλιόπη Βέττα: Η Υπουργός Πολιτισμού ενώ η φωτιά έκαιγε ακόμη τις Μυκήνες ασχολούνταν με την επικοινωνιακή διαχείριση του γεγονότος»

«Καλλιόπη Βέττα: Η Υπουργός Πολιτισμού ενώ η φωτιά έκαιγε ακόμη τις Μυκήνες ασχολούνταν με την επικοινωνιακή διαχείριση του γεγονότος»

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα με αφορμή την φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών δήλωσε:

«Οι εικόνες της καταστροφής στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών προκαλούν ανείπωτη θλίψη. Ένα σπουδαίο ιστορικό και πολιτιστικό μνημείο  δεν είναι ίδιο από χθες, καθώς η φωτιά κατέστρεψε σημαντικά μέρη του χώρου. Όλη η Ελλάδα, αλλά και η παγκόσμια κοινή γνώμη, εμφορείται από αίσθημα οδύνης και απογοήτευσης για το γεγονός. Τα μέτρα για την αποκατάσταση του μνημείου οφείλουν να ξεκινήσουν άμεσα. Το χρωστάμε στην ιστορία μας και τη συλλογική μας μνήμη.

Την ίδια ώρα, η αρμόδια Υπουργός έσπευδε να δηλώσει με πρωτοφανή αμεριμνησία και κυνισμό ότι το μόνο που συνέβη είναι «λίγο μαύρο στο χώμα», τη στιγμή που οι φωτογραφικές μαρτυρίες την διαψεύδουν απόλυτα.

Παράλληλα, ενώ ακόμα οι φωτιές μαίνονταν στον αρχαιολογικό χώρο, οι διαχειριστές των λογαριασμών των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης του Υπουργείου Πολιτισμού φίμωναν τους σχολιαστές που διαμαρτύρονταν κόσμια για την διαχείριση του γεγονότος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι στην είδηση για την φωτιά υπήρχαν δεκάδες σχόλια τα οποία διαγράφονταν άμεσα από τους διαχειριστές των λογαριασμών, πριν η γενική κατακραυγή τους οδηγήσει να επαναφέρουν μερικά από αυτά.

Η κ. Μενδώνη οφείλει να μην παραποιεί την πραγματικότητα, να σέβεται την καλόπιστη κριτική και να ακούει τις απόψεις των πολιτών. Καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο, γιατί έχει συνηθίσει τους ύμνους των φιλικών της ΜΜΕ, αλλά πρέπει επιτέλους να σταθεί στο ύψος της ευθύνης που της αναλογεί».

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι η κοινοβουλευτική ερώτηση που είχε καταθέσει η κ. Βέττα για το θέμα του αποκλεισμού, της διαγραφής σχολίων και της λογοκρισίας από κρατικά Μ.Κ.Δ., δεν απαντήθηκε από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο οποίος δήλωσε αναρμόδιος. Η κ. Βέττα θα επανακαταθέσει την ερώτηση σε όλα τα Υπουργεία ώστε να πληροφορηθούν επίσημα οι πολίτες για ποιο λόγο διαγράφονται τα κόσμια σχόλια και οι ευπρεπείς κριτικές από τα κρατικά Μ.Κ.Δ..

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida