4.6 C
Πτολεμαΐδα
2 Δεκεμβρίου 2020Κάλεσμα για κινητοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας 1
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κάλεσμα για κινητοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

 

 

Το Συντονιστικό εργατικών σωματείων και φορέων Δυτικής Μακεδονίας καλεί το λαό της περιοχής να παρευρεθεί σε κινητοποίηση στο αυριανό (5/2/2020) Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, όπου θα συζητηθούν οι εξελίξεις στα ενεργειακά καθώς και το μέλλον της περιοχής, της λεγόμενης “απολιγνιτοποίησης”.

Γίνετε αντιληπτό, ότι τα θύματα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής που θα μας φέρει με μαθηματική ακρίβεια σε πολύ χειρότερη κατάσταση είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες των χωριών και οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι καθώς και όλα τα λαϊκά στρώματα. Δεν μπορούμε να λείπουμε από τη συζήτηση αυτή και να μην εκφράσουμε τα ζωτικής σημασίας συμφέροντά μας που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις κατευθύνσεις και τα σχέδια της απολιγνιτοποίσης καθώς και με το νέο ΕΣΕΚ της κυβέρνησης.

Το Συντονιστικό εργατικών σωματείων και φορέων Δυτ. Μακεδονίας θα δώσουμε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη εντός κι εκτός των αιθουσών των Δημοτικών και Περιφερειακών συμβουλίων.

Διεκδικούμε:

 • Καμία απόλυση εργαζομένων – Καμία μείωση μισθών. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Επιστροφή των συντάξεων στο ύψος του 2009. Επιστροφή της 13ης -14ης σύνταξης.
 • Καμία διακοπή ρεύματος σε εργατική – λαϊκή οικογένεια. Καμία αύξηση στα τιμολόγια στην λαϊκή κατανάλωση. Ρεύμα φθηνό για το λαό. Να καταργηθούν οι έμμεσοι φόροι στα καύσιμα και τα πράσινα τέλη υπέρ των επενδυτών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
 • Να γίνει διαγραφή του 30% των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών, ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων που αδυνατούν αποδεδειγμένα να πληρώσουν και να υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις, χωρίς να απαιτείται καμία προκαταβολή.
 • Κάτω τα χέρια από την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στην ΔΕΗ Α.Ε.
 • 7ωρο – 5νθημερο – 35ωρό. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Όχι στην εντατικοποίηση της εργασίας. Άμεσες προσλήψεις προσωπικού και μονιμοποίηση όλου του έκτακτο προσωπικού (8μηνα-2μηνα, εργολαβικοί). Κατάργηση του δουλεμπορίου των εργολαβιών.
 • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το έκτακτο προσωπικό (8μηνα-2μηνα, εργολαβικοί)
 • Άμεση υπογραφή ένταξη των εργαζόμενων που προσλήφθηκαν με τον τελευταίο διαγωνισμό του 2016.
 • Μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, στελέχωση και προσλήψεις του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, κανένα κλείσιμο ιατρείου.
 • Να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε να μην μείνει ούτε μέρα χωρίς τηλεθέρμανση η Πτολεμαΐδα, το Αμύνταιο και η Κοζάνη. Επέκταση του δικτύου τηλεθέρμανσης και σε άλλους οικισμούς. Καμία αύξηση στα τιμολόγια της τηλεθέρμανσης.
 • Άμεση υλοποίηση της μετεγκατάστασης της Ακρινής χωρίς καμία καθυστέρηση. Να ολοκληρωθεί αυτή της Ποντοκώμης. Καμία σκέψη για επιστροφή χρημάτων από τους κατοίκους της Μαυροπηγής και της Ποντοκώμης.
 • Ολοκληρωμένη αποκατάσταση του περιβάλλοντος- Αποκατάσταση και παράδοση των εξορυγμένων εκτάσεων με ευθύνη της ΔΕΗ Α.Ε.
 • Όχι στην καρκινογόνο καύση απορριμμάτων. Υπογραφή ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στην διαχείριση απορριμάτων (ΕΠΑΔΥΜ)
 • Όχι στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ΑΠΕ (ανεμογεννητριών, φωτοβολταϊκών κλπ). Εκπόνηση συνολικής μελέτης για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην περιοχή μας και όχι για κάθε αιολικό πάρκο ξεχωριστά.

 

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 17:00 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

 

Τρίτη 05/02/2020Φόρτωση....
Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 6981893715, στο facebook , μέσω email στο info@eordaialive.com.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΕ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ Οικονομικό Φόρουμ…