Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Κ. Βελόπουλος: «Ζητούν Ποντιακής καταγωγής κάτοικοι της Εορδαίας την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου από την αμερικανική κυβέρνηση »

Κ. Βελόπουλος: «Ζητούν Ποντιακής καταγωγής κάτοικοι της Εορδαίας την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου από την αμερικανική κυβέρνηση »

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 12.05.21

Του:               Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:            Τον κ. Υπουργό Εξωτερικών

 

 

ΘΕΜΑ: «Ζητούν Ποντιακής καταγωγής κάτοικοι της Εορδαίας την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου από την αμερικανική κυβέρνηση »

 

Κύριε Υπουργέ,

Ποντιακής καταγωγής κάτοικοι της Εορδαίας, μετά από επικοινωνία τους μαζί μας, ζητούν να μεσολαβήσουμε, ώστε η ελληνική Πολιτεία  να πράξει το αυτονόητο και να  παράσχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία στην αμερικανική κυβέρνηση για να παραχωρήσει αυτή από μέρους της  στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου, μετά και την πρόσφατη αναγνώριση από πλευράς των Ηνωμένων Πολιτειών της Γενοκτονίας των Αρμένιων από τους Τούρκους. Όπως μας τόνισαν οι ως άνω, η Γενοκτονία των Ελλήνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ανήκει στην ίδια ιστορική κατηγορία με την Γενοκτονία των Αρμενίων, που εκπόνησαν και υλοποίησαν οι Νεότουρκοι και στη συνέχεια, οι Κεμαλικοί. Μας ενημέρωσαν, επίσης ότι, σε επίπεδο Ομοσπονδιακών Πολιτειών, έχει αναγνωριστεί από τις Πολιτείες των Η.Π.Α.:  Νέα Υόρκη (2002), Νιου Τζέρσεϊ (2002), Columbia (2002), South Carolina (2003), Georgia (2003), Pennsylvania (2003), Cleveland (2005). Όσον αφορά τις διεθνείς αναγνωρίσεις, η Γενοκτονία στον Πόντο, αποκομμένη δυστυχώς από το ευρύτερο ιστορικό της πλαίσιο, που είναι η γενοκτονία όλων των Ελλήνων της Ανατολής, έχει αναγνωριστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από κάποιες Πολιτείες και πόλεις, μεταξύ των οποίων είναι και αυτή της Νέας Υόρκης (2002).

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να ικανοποιήσετε το αίτημα των ως άνω Ποντιακής καταγωγής κατοίκων της Εορδαίας και να ζητήσετε από την Αμερικανική κυβέρνηση την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου από τους Τούρκους;

 

 

Ο ερωτών Βουλευτής

 

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida