Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Κ. Βελόπουλος «Η τοπική κοινωνία της Εορδαίας είναι ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων στο όρος Βέρμιο»

Κ. Βελόπουλος: «Ζητούν Ποντιακής καταγωγής κάτοικοι της Εορδαίας την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου από την αμερικανική κυβέρνηση »

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

«Η τοπική κοινωνία της Εορδαίας είναι ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων στο όρος Βέρμιο»

 

 

Κύριε Υπουργέ,

Κάτοικοι της Εορδαίας μας μετέφεραν τις μεγάλες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις   πολιτών της τοπικής κοινωνίας  ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων στο όρος Βέρμιο, με αφορμή τη λεγόμενη απολιγνιτοποίηση . Μας απέστειλαν οι ως άνω την ανακοίνωση των  αιτημάτων  της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Εορδαίας ενάντια στις ανεμογεννήτριες» και της ενωτικής κίνησης «Ενέργεια – Περιβάλλον SOS Δυτικής Μακεδονίας».  Ζητούν οι ως άνω κάτοικοι  την μεσολάβηση μας, ώστε να μην προχωρήσουν τα παραπάνω σχέδια. Η ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής: «..α) καμία νέα εγκατάσταση αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων στο Βέρμιο και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας που είναι κορεσμένη όπως και ολόκληρη η Χώρα,  β) ναι στην αειφορία και στην προστασία του οικοσυστήματος της περιοχής των βοσκοτόπων και των αγροτικών εκτάσεων γ) να αποκατασταθεί άμεσα ο δηλητηριασμένος υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής δ) συνέχιση της λειτουργίας των σύγχρονων λιγνιτικών μονάδων που τηρούν τα περιβαλλοντικά όρια και όρους με πρώτο στόχο την αποκατάσταση των εξορυχθέντων εκτάσεων  και την επιστροφή τους στην τοπική κοινωνία».

 

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

Προτίθεσθε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων στο όρος Βέρμιο της Εορδαίας, παρά τις ως άνω αντιδράσεις και τα σχετικά αιτήματα της τοπικής κοινωνίας και ενάντια στην προστασία του τοπικού οικοσυστήματος;

 

Ο ερωτών Βουλευτής

 

 

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida