Κ. Βελόπουλος «Η τοπική κοινωνία της Εορδαίας είναι ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων στο όρος Βέρμιο»

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
K. Bελόπουλος: Ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς για τα Αιτήματα του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας

«Η τοπική κοινωνία της Εορδαίας είναι ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων στο όρος Βέρμιο»

 

 

Κύριε Υπουργέ,

Κάτοικοι της Εορδαίας μας μετέφεραν τις μεγάλες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις   πολιτών της τοπικής κοινωνίας  ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων στο όρος Βέρμιο, με αφορμή τη λεγόμενη απολιγνιτοποίηση . Μας απέστειλαν οι ως άνω την ανακοίνωση των  αιτημάτων  της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Εορδαίας ενάντια στις ανεμογεννήτριες» και της ενωτικής κίνησης «Ενέργεια – Περιβάλλον SOS Δυτικής Μακεδονίας».  Ζητούν οι ως άνω κάτοικοι  την μεσολάβηση μας, ώστε να μην προχωρήσουν τα παραπάνω σχέδια. Η ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής: «..α) καμία νέα εγκατάσταση αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων στο Βέρμιο και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας που είναι κορεσμένη όπως και ολόκληρη η Χώρα,  β) ναι στην αειφορία και στην προστασία του οικοσυστήματος της περιοχής των βοσκοτόπων και των αγροτικών εκτάσεων γ) να αποκατασταθεί άμεσα ο δηλητηριασμένος υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής δ) συνέχιση της λειτουργίας των σύγχρονων λιγνιτικών μονάδων που τηρούν τα περιβαλλοντικά όρια και όρους με πρώτο στόχο την αποκατάσταση των εξορυχθέντων εκτάσεων  και την επιστροφή τους στην τοπική κοινωνία».

 

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

Προτίθεσθε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων στο όρος Βέρμιο της Εορδαίας, παρά τις ως άνω αντιδράσεις και τα σχετικά αιτήματα της τοπικής κοινωνίας και ενάντια στην προστασία του τοπικού οικοσυστήματος;

 

Ο ερωτών Βουλευτής

 

 

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...