Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ιστορικής σημασίας η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ (video)

Ιστορικής σημασίας η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ (video)

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Από εδώ και στο εξής θα μπορούμε να αναφερόμαστε στην 24η Απριλίου του 2021 ως μια ιστορική ημέρα για τους Αρμένιους, ακριβώς γι’ αυτό υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση την απόφαση του Αμερικανού προέδρου», είπε σε συνέντευξή της η πρόεδρος της Αρμενικής Επιτροπής Ελλάδος, Χριψιμέ Χαρουτουνιάν, στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους πριν από 106 χρόνια.

Η πράξη του προέδρου των ΗΠΑ αποτελεί ηθική δικαίωση, σύμφωνα με την κα Χαρουτουνιάν, που αφορά όλους του λαούς που έχουν υποστεί γενοκτονία. Η σημερινή επιτυχία είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών εκατομμυρίων ανθρώπων, οι οποίοι στήριξαν με κάθε τρόπο τις ενέργειες που οδήγησαν στην αναγνώριση της γενοκτονίας. «Ο αγώνας συνεχίζεται, δεν σταματά εδώ. Ίσα ίσα παίρνει μια νέα δυναμική ακριβώς γιατί θέτει και την Τουρκία πλέον υπεύθυνη να αποδεχθεί και η ίδια την ιστορική της ευθύνη», συμπλήρωσε η πρόεδρος της Αρμενικής Επιτροπής Ελλάδος.

Τη χαρά του μπροστά σε αυτή τη πράξη εξέφρασε και ο μουσικός Χάικ Γιαζιτζιάν με ένα αρμένικο τραγούδι στον κήπο της ΕΡΤ. «Η σημερινή πράξη είναι ένα μάθημα για να μην επαναλάβει η ανθρωπότητα τα ίδια λάθη», ανέφερε ο κ. Γιαζιτζιάν και με ένα τραγούδι «αγάπης» έστειλε το δικό του μήνυμα.

ΕΡΤ

Anagnostis Ptolemaida
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida