«Εισφοροεπιδρομή» για τους αγρότες το 2017

Περιεχόμενο

«Λυπητερή» 92,7 εκατ. ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν 625.000 ασφαλισμένοι του ΟΓΑ σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» από την αύξηση των εισφορών της κύριας σύνταξης το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του Προϋπολογισμού που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή.

Αν σε αυτά προστεθεί και η πρόβλεψη για είσπραξη εσόδων ύψους 95,3 εκατ. ευρώ από την αύξηση των εισφορών που ισχύει για το α’ και το β’ εξάμηνο του 2016, τότε ο λογαριασμός για τους αγρότες τη διετία 2016-2017 φτάνει τα 188 εκατ. ευρώ. Τα παραπάνω ποσά αυξάνονται κατά 3 εκατ. ευρώ επιπλέον από την αύξηση των εισφορών Υγείας τόσο των αγροτών όσο και των αυτοαπασχολουμένων. Στο σκέλος των εισφορών, οι 625.000 ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ θα κληθούν να καταβάλουν διπλά ασφάλιστρα μέσα στο 2017, καθώς θα πρέπει να πληρώσουν και τις εισφορές του β’ εξαμήνου του 2016, αλλά και τις νέες εισφορές που θα υπολογίζονται από την 1η/1/2017 με βάση το εισόδημά τους. Με τις δύο αυτές επιβαρύνσεις το σύνολο των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ θα πληρώσει περισσότερα το 2017, καθώς μέσα σε μία χρονιά θα καταβάλουν τις εισφορές ενός εξαμήνου (β’ εξάμηνο 2016) αλλά και τις εισφορές 12μήνου που θα υπολογιστούν βάσει εισοδήματος.

ΠΗΓΗ:www.dikaiologitika.gr

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0

Κοινοποίηση σε

Facebook
X

Στείλτε μας το παράπονο, την παρατήρηση, την καταγγελία, το σχόλιο, το αίτημα, την φωτογραφία σας και βοηθήστε να κάνουμε την, πόλη, την κοινωνία και τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος για εμάς και τα παιδιά μας. Στείλτε μήνυμα στο info@eordaialive.com ή πάρτε μας τηλέφωνο στο 6981893715 (Viber) Μην το σκέφτεσαι, η γνώμη και η γνώση σου ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ !