Στη θέση της Εκκλησίας για το Μακεδονικό ζήτημα αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον Αυλώνα όπου βρέθηκε, για να παραστεί στα εγκαίνια της Λαογραφικής έκθεσης στο Πνευματικό Κέντρο.
“Δεν γινόμαστε Έλληνες μόνο μία στιγμή ή μία ημέρα. Έλληνες είμαστε κάθε μέρα, κάθε ώρα. Η Εκκλησία πήρε θέση. Είπε ξεκάθαρα ότι δεν δίνουμε πουθενά το όνομά μας, αλλά δεν είναι έργο της Εκκλησίας”, είπε ο Αρχιεπίσκοπος, υπογραμμίζοντας ότι “Η Εκκλησία δεν κάνει συλλαλητήρια, οι πολίτες εξέλεξαν Βουλή και η Βουλή είναι υπεύθυνη για αυτά. Οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι που ψηφίζουν και η Βουλή που διοικεί αυτόν τον τόπο”.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μία Απάντηση
Οι Έλληνες είναι παγιδευμένοι και παραμύθι είναι και το ότι ψηφίζουνε…
Ωστόσο η Εκκλησία και για το σκοπιανό, τα τεμένη που θέλουν να ανεγείρονται, το τάμα του Έθνους και πολλά άλλα οφείλει να πολεμά υπέρ Ελληνοορθοδοξίας….