-4.2 C
Πτολεμαΐδα
16 Ιανουαρίου 2021Χωρίς κατηγορία

Η συντήρηση των αποχετεύσεων απομακρύνει αποφράξεις και πλημμύρες … εν τη γενέσει !

Αν μας ζητηθεί να κατονομάσουμε τα μέρη απιτιού μας, πολύ λίγοι από εμάς θα σκεφτούμε πρώτα το αποχετευτικό δίκτυο, τους σωλήνες, τα φρεάτια, τις υδρορροές και τον κεντρικό βόθρο. Αν πάλι μας ζητήσουν να περιγράψουμε τις πιο ενοχλητικές καταστάσεις που μπορούν να συμβούν σε μια κατοικία, τότε ένα βουλωμένο φρεάτιο θα είναι μια από τις πιο δυσάρεστες εικόνες που θα μας έρθουν στο μυαλό.
Αυτή η αντίφαση ίσως δείχνει πως δεν υπολογίζουμε όσο πρέπει την καλή κατάσταση του αποχετευτικού μας συστήματος και πως δεν είμαστε αρκετά συνειδητοποιημένοι ως πελάτες, ως καταναλωτές, αλλά και ως στοιχεία του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε. Ως εκ τούτου δεν δίνουμε σημασία σε κάτι που έχει πολύ μεγάλη σχέση με την υγιεινή του χώρου μας και επομένως και με τη δική μας υγεία.
Τόσο οι αποθηκευτικοί χώροι (φρεάτια, δεξαμενές, βόθροι) όσο και οι σωληνώσεις του αποχετευτικού μπορούν κάλλιστα να παρουσιάσουν αποφρακτικό πρόβλημα οποιαδήποτε στιγμή, καθιστώντας πολύ δύσκολη τη διαμονή μας στο ίδιο μας το σπίτι. Και αυτό είναι κάτι που αφορά όλες τις μονοκατοικίες και τις πολυκατοικίες, αφού ακόμη και οι πιο καινούργιες και καλοφτιαγμένες είναι έρμαια σε παράγοντες όπως η οξείδωση, η ανόητη ρίψη αντικειμένων στους σωλήνες αποχέτευσης με αποτέλεσμα να φρακάρουν, οι βροχοπτώσεις που κάνουν τις υδρορροές να βουλώνουν από τα φύλλα και τα κλαδιά και πολλοί άλλοι.
Βέβαια, μόλις παρουσιαστεί αποφρακτικό πρόβλημα, οι εταιρείες αποφράξεων είναι πάντα έτοιμες να βοηθήσουν και να βγάλουν τον πελάτη από τη δύσκολη θέση, αφού και τη γνώση έχουν, και την πείρα, αλλά και τον επαγγελματισμό. Με ένα τηλεφώνημα όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτήν την τόσο σημαντική υπηρεσία και σε τιμές μάλιστα που δείχνουν πως οι επαγγελματίες έχουν συνείδηση του έργου που προσφέρουν. Κοντά σε κάθε σημείο της Ελλάδας υπάρχει σήμερα κάποια επιχείρηση που ασχολείται με την… υγεία του αποχετευτικού μας συστήματος.
Πέρα όμως από τα προβλήματα, αξίζει να δούμε τι μπορεί να γίνει σε επίπεδο πρόληψης, αφού οι τακτικοί έλεγχοι και η συντήρηση του δικτύου μάς προφυλάσσουν από πολλούς μπελάδες και μας γλιτώνουν χρόνο και χρήμα. Σε συνεννόηση με τον διαχειριστή ή και μόνοι μας, αν ζούμε σε μονοκατοικία, μπορούμε να ζητήσουμε τη διενέργεια ελέγχων ανά τακτά χρονικά διαστήματα (π.χ. ετησίως ή ανά εξάμηνο) στο αποχετευτικό μας για τον εντοπισμό διαρροών, προβληματικού υλικού σε κάποιο σημείο ή απόφραξης… εν τη γενέσει της, αφού δεν είναι κάτι που γίνεται από τη μία ημέρα στην άλλη.
Επίσης μπορούμε να ζητήσουμε τακτικό άδειασμα των φρεατίων, ειδικά αν ξέρουμε ότι επίκειται βαρύς και βροχερός χειμώνας που θα φέρει το σύστημα… στα όριά του. Και αν φτάσουμε στο ακόμη πιο οριακό σημείο να κινδυνεύσει το σπίτι μας από τα ορμητικά νερά της βροχής, και πάλι οι εταιρείες αποφράξεων μπορούν να μας είναι χρήσιμες, αφού αναλαμβάνουν και απαντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια, βοηθώντας τις κρατικές δομές.
Επαφίεται σε εμάς να δώσουμε στο αποχετευτικό μας σύστημα την αξία που του αρμόζει και να του… συστήσουμε έναν πιστό φίλο και σύμμαχο για τις δύσκολες στιγμές που ίσως έρθουν στο μέλλον. Σε τέτοια θέματα είναι καλύτερα να είμαστε προνοητικοί και υποψιασμένοι παρά ανέμελοι και στο τέλος… πανικόβλητοι.   
Πηγή αρθρογραφίας: apofraxeis4u.gr       


Φόρτωση....
Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 6981893715, στο facebook , μέσω email στο info@eordaialive.com.
ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Το πρώτο όχημα μετέφερε την ανωτέρω ποσότητα κάνναβης, ενώ το…