Η FDA παρέτεινε την ημερομηνία λήξης των εμβολίων Johnson&Johnson

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Η FDA παρέτεινε την ημερομηνία λήξης των εμβολίων Johnson&Johnson

Αμερικανικές Πολιτείες έχουν… στοκάρει εμβόλια της J&J που λήγουν και τώρα… τρέχουν

 Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) συμφώνησε να παρατείνει την ημερομηνία λήξης του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά έξι μήνες, καθώς οι Πολιτείες αγωνίζονται να το… ξεφορτωθούν.

Η φαρμακευτική εταιρεία σε δήλωσή της ανέφερε ότι η FDA ενέκρινε τη νέα ημερομηνία λήξης, προσθέτοντας ότι η απόφαση βασίστηκε «σε δεδομένα από συνεχιζόμενες μελέτες αξιολόγησης σταθερότητας, οι οποίες έχουν δείξει ότι το εμβόλιο είναι σταθερό στους έξι μήνες».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο ρυθμιστής είπε σε επιστολή προς την J&J ότι η παρατεταμένη διάρκεια ζωής θα ισχύει επίσης για παρτίδες που είχαν προηγουμένως λήξει, εφόσον είχαν αποθηκευτεί σε καθορισμένη θερμοκρασία (2-8 βαθμούς Κελσίου).

 

Η παράταση της Τετάρτης είναι η δεύτερη που εγκρίνεται για το εμβόλιο της J & J, με την FDA να παρατείνει την αρχική διάρκεια ζωής των τριών μηνών στους τεσσερισήμισι μήνες στις 10 Ιουνίου. Αυτή η κίνηση ήρθε καθώς αξιωματούχοι σε πολλές Πολιτείες προειδοποίησαν ότι οι αχρησιμοποίητες δόσεις θα έληγαν πριν από τα τέλη Ιουνίου.

Μόνο στο Νιου Τζέρσεϊ, το Ντελαγουέρ και την Πενσυλβανία, περισσότερες από 800.000 δόσεις J&J κινδύνευαν να πάνε στα σκουπίδια στα τέλη Ιουνίου, καθώς οι αξιωματούχοι υγείας προσπαθούσαν να πείσουν τους κατοίκους να κάνουν το εμβόλιο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!