Γέφυρα 2: Πώς θα επιδοτηθούν οι δόσεις των επιχειρηματικών δανείων

Γέφυρα 2: Πώς θα επιδοτηθούν οι δόσεις των επιχειρηματικών δανείων

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Γέφυρα 2: Πώς θα επιδοτηθούν οι δόσεις των επιχειρηματικών δανείων

Πώς και πότε «κουρεύονται» τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, τι προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών

Ανοίγει η ομπρέλα στήριξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία και εντάσσονται στο πρόγραμμα Γέφυρα 2, το οποίο επιδοτεί τις δόσεις πράσινων και κόκκινων επιχειρηματικών δανείων.

Σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή:

  1. Προβλέπεται μείωση του επιτοκίου της ρύθμισης για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που εντάσσονται στο Πρόγραμμα, κατά το διάστημα της επιδότησης και της περιόδου παρακολούθησης, σε ποσοστό τουλάχιστον 10% επί του προβλεπόμενου στην οικεία δανειακή σύμβαση. Επιπλέον, ο χρηματοδοτικός φορέας σε συμφωνία με τον οφειλέτη μπορεί να προχωρήσει σε διαγραφή των τόκων υπερημερίας και εξωλογιστικών τόκων, ή και διαγραφή κεφαλαίου, επιμήκυνση περιόδου αποπληρωμής, ή κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο. Η ρύθμιση αναδιάρθρωσης για τα εξυπηρετούμενα δάνεια δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να έχει δυσμενέστερους όρους για τον οφειλέτη λόγω της συνεισφοράς του Δημοσίου.
  2. Προβλέπεται η χορήγηση χρονικού διαστήματος 30 ημερών μετά την ολοκλήρωση της επιδότησης, για την τακτοποίηση τυχόν μη καταβεβλημένων ποσών από πλευράς του οφειλέτη, ώστε να μην εκπέσει της ρύθμισης.
  3. Η συνεισφορά του Δημοσίου διακόπτεται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

A) Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι αίτηση έχει εγκριθεί χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις επιλεξιμότητας.

Β) Στην περίπτωση θανάτου του αιτούντος,εκτός εάν υπάρχει σύζυγος ή συμβίος που έχει συνυπογράψει τη σχετική αίτηση.

Γ) Στην περίπτωση κατά οποία, κατόπιν 3 διαδοχικών εντολών πίστωσης, δεν έχει καταστεί δυνατόν να πιστωθεί συνεισφορά Του Δημοσίου σε έναν τουλάχιστον τραπεζικό λογαριασμό.

Δ) Στην περίπτωση που, κατόπιν του επανελέγχου, διαπιστωθεί ότι ο οφειλέτης δεν πληροί τις προϋποθέσεις χορήγησης συνεισφοράς του Δημοσίου.

Ε) Εάν ο δικαιούχος δεν καταβάλει εγκαίρως που βαρύνει ίδιο, ο θιγόμενος πιστωτής ενημερώνει την πλατφορμα αργότερο μέσα τριάντα εργάσιμες ημέρες, από ημερομηνία κατά οποία ο οφειλέτης καθυστέρησε καταβολή του μέρους οφιειλής που βαρύνει ίδιο.

  1. Προβλέπεται η χορήγηση χρονικού διαστήματος 30 ημερών μετά την ολοκλήρωση της επιδότησης, για την τακτοποίηση τυχόν μη καταβεβλημένων ποσών από πλευράς του οφειλέτη, ώστε να μην εκπέσει της ρύθμισης.
  2. Επεκτείνεται η προθεσμία επίτευξης ρύθμισης δανείων μεταξύ χρηματοδοτικών φορέων και οφειλετών του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» έως τις 31.07.2021, από τις 31.03.2021 που ισχύει σήμερα.
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Κρεοπωλείο Παπαδημητρίου Κοζάνη
Γρηγοριαδης Ζαχος Κοζάνη
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Κρεοπωλείο Λουκάς Πτολεμαΐδα Εορδαία
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida