Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Άκυρες οι διαδοχικές συμβάσεις στην υγεία

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Στο δίκαιο της ΕΕ προσκρούει η χρήση διαδοχικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου για την κάλυψη μόνιμων αναγκών στον τομέα των υπηρεσιών υγείας. Αυτό αναφέρει σε απάντηση του σε προδικαστικό ερώτημα ισπανικού Δικαστηρίου, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με την απάντηση τέτοιες συμβάσεις δικαιολογούνται μόνον από την ανάγκη κάλυψης προσωρινών αναγκών. «Η προσωρινή αντικατάσταση εργαζομένων προς κάλυψη προσωρινών αναγκών μπορεί να αποτελέσει αντικειμενικό λόγο.. Οι συμβάσεις δεν μπορούν να ανανεώνονται προς τον σκοπό της ασκήσεως, παγίως και διαρκώς, καθηκόντων που εμπίπτουν στη συνήθη δραστηριότητα του μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού. Ο αντικειμενικός λόγος πρέπει να μπορεί να δικαιολογήσει συγκεκριμένα την ανάγκη καλύψεως προσωρινών και όχι μόνιμων αναγκών», αναφέρει χαρακτηριστικά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Παράλληλα υπενθυμίζει ότι η σχετική με το θέμα ευρωπαϊκή συμφωνία-πλαίσιο επιβάλλει στα κράτη μέλη της ΕΕ να ρυθμίζουν με τη νομοθεσία τους, προς αποφυγή της καταχρηστικής χρησιμοποιήσεως συμβάσεων ορισμένου χρόνου, ένα τουλάχιστον από τα ακόλουθα τρία σημεία με κάθε μέσο της επιλογής τους:

1) τους αντικειμενικούς λόγους για τους οποίους μπορεί να δικαιολογείται η ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου,

2) τη μέγιστη συνολική διάρκεια για την οποία μπορούν να συνάπτονται διαδοχικώς τέτοιες συμβάσεις και

3) τον αριθμό των δυνατών ανανεώσεων των συμβάσεων αυτών.

Να σημειωθεί ότι σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέσυρε από τη Βουλή τροπολογία με την οποία παρατείνονταν συμβάσεις εργασίας στην καθαριότητα.

 

ΠΗΓΗ:http://www.aftodioikisi.gr/

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida