10.5 C
Πτολεμαΐδα
30 Νοεμβρίου 2020Eργατική αλληλεγγύη: Και τούτη την Πρωτομαγιά σε κίνδυνο η εργατική τάξη και ο λαός
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εργατική Αλληλεγγύη: Πολυτεχνείο 1973 – 2019 Τίποτα δεν τελείωσε, όλα συνεχίζονται οι αγώνες είναι μπροστά μας

46 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου και οι δυσκολίες μοιάζουν ανυπέρβλητες.

Δέκα χρόνια  μετά το ξέσπασμα της κρίσης και η εκμετάλλευση των εργαζομένων και της νεολαίας γίνεται  ακόμα πιο βάρβαρη. O εργαζόμενος λαός στενάζει  από την φτώχεια, την ανεργία, την καταλήστευση των εισοδημάτων με την υπερφορολόγηση και τα χαράτσια, την κατάργηση  των εργασιακών δικαιωμάτων που επέφεραν  οι  πολιτικές  των προηγούμενων κυβερνήσεων  και η ακραίο νεοφιλελεύθερη  κυβέρνηση Ν.Δ – Μητσοτάκη που μας πηγαίνει χρόνια πίσω, στην εποχή του εργασιακού μεσαίωνα.

Την ίδια στιγμή προσδεμένη η χώρα μας στο  ευρωατλαντικό άρμα μπαίνει όλο και ποιο βαθειά στους ανταγωνισμούς των διεθνών οικονομικών και στρατιωτικών συνασπισμών βάζει σε κίνδυνο πολεμικών συγκρούσεων στην περιοχή και σε αιματοκύλισμα των λαών.

Μέσα  σε αυτό το ζοφερό τοπίο ο νεοφασισμός βρίσκει έδαφος και ευκαιρία να ξανά βγουν από τα λαγούμια τους και να σκορπίσουν τον τρόμο και τον φόβο με πραξικοπήματα και δικτατορίες,  διεθνώς και στην χώρα μας.

Οι δυσκολίες δεν μπορούν να κάμψουν την θέληση των εργαζόμενων και της νεολαίας για μια καλύτερη ζωή που τους ανήκει και θα παλέψουν για αυτό.

Το Πολυτεχνείο, 46 χρόνια μετά, κρατάει ζωντανό το μήνυμα του, είναι για να μας θυμίζει ότι οι λαοί μπορούν να είναι πραγματικά  ανεξάρτητοι και ελεύθεροι μόνο όταν σπάνε τα δεσμά από τους εκμεταλλευτές και τους δυνάστες.

Όλα είναι ανοικτά

Με ενωτικό, μαχητικό κίνημα νεολαίας – εργαζομένων κόντρα εκμετάλλευση, τη φτώχεια και το νεοφασισμό

Με πρόγραμμα που μπορεί  να προωθηθεί μια εργατική συγκέντρωση δυνάμεων σε ένα ενωτικό και μαχητικό κίνημα και συμμαχία ανατροπής,  θα πετυχαίνει κατακτήσεις, θα ανοίγει ρήγματα στην επίθεση της άρχουσας τάξης, θα κλονίζει τους συσχετισμούς υπέρ της εργατικής πολιτικής.

Για ζωή με ειρήνη, ελευθερία, αξιοπρέπεια.

Για δουλειά για όλους – δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς, για υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης.

Tο Πολυτεχνείο κρατάει ζωντανό το μήνυμα του, και θα συνεχίζει να απειλεί τους  κυρίαρχους που προσπαθούν να το ενσωματώσουν ή να το εξαφανίσουν.

 

Γραφείο τύπου

Κοζάνη 15/11/19

                                                                                                                                                Φόρτωση....
Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 6981893715, στο facebook , μέσω email στο info@eordaialive.com.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
«Γκρέμισε» το διαδίκτυο ο αστυνομικός που εν ώρα υπηρεσίας πήρε…

Πρέπει να δημιουργηθεί Νομός Εορδαίας με Πρωτεύουσα την Πτολεμαΐδα;

    Συνολικά ψήφισαν: 1965

Loading ... Loading ...

Eordaialive στην καρδία της Κοινωνίας!