Έρχεται πριν το τέλος του έτους το άυλο συναινετικό διαζύγιο

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Έρχεται πριν το τέλος του έτους το άυλο συναινετικό διαζύγιο

«Εως το καλοκαίρι του 2022 θα έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος της απόστασης για την παροχή ακόμη περισσότερων υπηρεσιών προς τον πολίτη», λέει ο κ. Πιερρακάκης

Πριν το τέλος του έτους αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η πλατφόρμα για την έκδοση του άυλου ψηφιακού διαζυγίου που έχει ήδη ανακοινωθεί από το κυβερνητικό επιτελείο.

Αυτό επεσήμανε πρίν από λίγο ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης στην ημερίδα ‘’Cyber Greece 2021’’ που πραγματοποιείται σήμερα υπό την αιγίδα του υπουργείου. «Στις ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες προς τον πολίτη έχουμε φτάσει αυτή την στιγμή τις 1.300 και προσθέτουμε συνεχώς νέες και σε αυτές που θα προστεθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς θα είναι να ιδρύει κανείς ατομική επιχείρηση, οι μεταβιβάσεις ακινήτων, η ανανέωση διπλώματος αυτοκινήτων, ενώ για τις συντάξεις χρειάζεται λίγος περισσότερος χρόνος, έως τα μέσα της επόμενης χρονιάς.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Εκτιμώ ότι μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, μέχρι το καλοκαίρι του 2022 θα έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος της απόστασης για την παροχή ακόμη περισσότερων υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Η προστιθέμενη αξία από τις ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες είναι αυταπόδεικτη γιατί κερδίζουμε σε χρόνο, παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα. Στο επιχειρηματικό πεδίο ο στόχος είναι να κερδίσει, πέραν της μεγάλης και η μικρή επιχείρηση», δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης. Ο ίδιος ανέφερε ότι «είμαστε ικανοποιημένοι από το gov.gr, που είναι η κεντρική μεταρρύθμιση στην ψηφιακή δημόσια μεταρρύθμιση και πετύχαμε να υπερβούμε την προσδοκία. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. Φέτος θα περάσουμε τα 300 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές, άρα 300 εκατ. επισκέψεις που δε θα γίνουν από τον κόσμο, όταν το 2018 ήταν στα 8,8 εκατ. κι έφτασε τα 150 εκατ. μόλις σε ένα εξάμηνο το 2021

Έχουμε 1.300 υπηρεσίες διαθέσιμες από μία πύλη και θα αυξάνονται μέρα με τη μέρα».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...