Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Έρχεται αλλαγή για τα ΚΤΕΟ για όσους δεν έχουν καινούριο αυτοκίνητο

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

 

Ριζικές αλλαγές στους ελέγχους ΚΤΕΟ που περνούν τα παλαιά αυτοκίνητα εξετάζουν τα στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αλλά και του Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κάτοχοι παλαιότερων αυτοκίνητων θα υποχρεώνονται να περνάνε από ΚΤΕΟ κάθε χρόνο, και όχι κάθε δύο χρόνια που ισχύει μέχρι στιγμής.

Όπως αναφέρει το newsauto.gr, η ακριβής ηλικία των οχημάτων, τα οποία θα περνούν ΚΤΕΟ κάθε χρόνο, δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει. Οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι δύο. Η μία αφορά σε οχήματα με ηλικίες πάνω από 10 έτη (δηλαδή οχήματα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας πριν το 2010) και η δεύτερη αφορά σε οχήματα με ηλικία άνω των 15 ετών (δηλαδή οχήματα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας πριν το 2005).

Οι συγκεκριμένες προτάσεις έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ των στελεχών από συναρμόδια Υπουργεία που ασχολούνται με το μέλλον της αυτοκίνησης και την ανανέωση του στόλου των οχημάτων ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στον έλεγχο των ΚΤΕΟ ώστε να περνούν πραγματικά τα οχήματα που πρέπει ενώ όσα είναι επικίνδυνα να κόβονται!

Η έλευση από τα ΚΤΕΟ κάθε χρόνο για τα οχήματα με ηλικίες 10 ή 15 ετών θα αποτελέσει και μάλλον το πρώτο αντικίνητρο για τους κατόχους των παλαιών, ρυπογόνων και επικίνδυνων αυτοκινήτων ώστε να αποκτήσουν κάποιο νεότερο.

Κωνσταντίνος Βήκας: «Στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη ο τεχνικός έλεγχος πυκνώνει»

Σε ερώτησή μας σχετικά με το θέμα της έλευσης από ΚΤΕΟ κάθε χρόνο για τα παλαιά αυτοκίνητα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ κ. Κωνσταντίνος Βήκας ανέφερε στο Newsauto.gr ότι: «Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ χαιρετίζει την προοπτική αυτή. Πριν βιαστούν μερικοί ίσως να αντιδράσουν συνδέοντας τα επιχειρηματικά οφέλη των ΚΤΕΟ με τέτοια απόφαση, ας προσέξουμε λίγο τι ισχύει και για ποιους λόγους στα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ.

Η ευρωπαϊκή νομοθεσία λοιπόν προβλέπει την υποχρέωση των ιδιοκτητών οχημάτων να προσκομίζουν τα οχήματα τους στα ΚΤΕΟ, για αρχικό έλεγχο έως την συμπλήρωση 4 ετών από την 1η ημερομηνία κυκλοφορίας και εν συνεχεία, έως κάθε 2 χρόνια μετά. Στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη ο τεχνικός έλεγχος πυκνώνει εξ’ αρχής προβλέποντας πυκνότερους τεχνικούς ελέγχους ενώ σε κάθε περίπτωση δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στα πιο γερασμένα χρονολογικά ή πιο επιβαρυμένα χιλιομετρικά οχήματα με το σκεπτικό ότι στατιστικώς τα οχήματα αυτά λόγω γήρατος ή συχνότερης μετακίνησης φθείρονται πιο γρήγορα και πιο συχνά, δημιουργούν κίνδυνο για στην οδική ασφάλεια και το περιβάλλον και άρα επιβάλλεται ο συχνότερος τεχνικός έλεγχος τους.

Η χώρα μας αποτελεί μία από τις λίγες εξαιρέσεις αφού εξαντλεί χρονολογικά τα περιθώρια άσχετα αν τα ευρήματα υποδεικνύουν αναγκαιότητα τακτικότερων ελέγχων αυτών των οχημάτων.

Πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε επιτέλους κάποια στιγμή ότι ο έλεγχος ΚΤΕΟ δεν αποτελεί φοροεισπρακτικό μέσο αλλά κοινωνικό λειτούργημα καθώς τα κακώς συντηρημένα οχήματα απειλούν την ζωή όλων μας, πεζών και οδηγών. Σε κάθε περίπτωση ο ρόλος του ΚΤΕΟ αποτελεί συμβουλευτική διαδικασία προς τους πολίτες ως προς την πρόληψη ατυχημάτων και προάσπισης της ανθρώπινης ζωής αλλά παράλληλα και της τσέπης του καθενός ιδιοκτήτη αφού έχει αποδειχτεί ότι οι όποιες βλάβες στα οχήματα επισκευάζονται ευκολότερα και πιο ανέξοδα όταν εντοπίζονται στο ξεκίνημα τους. Άρα, συμπερασματικά τεκμηριώνεται η άποψη ότι το ΚΤΕΟ προστατεύει αφενός την ανθρώπινη ζωή και ενισχύει αφετέρου τα οικονομικά οφέλη των ιδιοκτητών οχημάτων.»

0 Απαντήσεις

 1. Πριν πυκνωσουν οι νταβατζιδικοι ελεγχοι προς κερδος μονον των ιδιοκτητων των ΙΚΤΕΟ ας μας πουνε με τι ποσοστα κοβουν τα ΚΤΕΟ σε σχεση με τις αλλες χωρες…..
  ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΒΗΚΑ
  ΚΥΡΙΕ ΒΗΚΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ????? ΟΠΩΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΩΡΑ??????
  ΚΥΡΙΕ ΒΗΚΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΝΑ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ???? ΕΑΝ ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ???
  ΚΥΡΙΕ ΒΗΚΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΝΑ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ?????ΣΤΟΝ ΛΑΚΟ ΟΠΩς ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΧΟΙ ΤΟΥ????
  ΚΥΡΙΕ ΒΗΚΑ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΟΤΑΝ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ????
  ΚΥΡΙΕ ΒΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 2005 ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΔΙΑΚΡΙΒΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΤΕΟ ….ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΟΥ ΒΗΚΑΝ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ????Η ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΤΕΟ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΞΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙς ΒΛΑΒΕΣ ΤΕΛΕΙΑ
  ΚΥΡΙΕ ΒΗΚΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑ Η ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΞΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΑ …ΑΨΟΓΑ???
  ΚΥΡΙΕ ΒΗΚΑ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΦΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ?????
  ΚΥΡΙΕ ΒΗΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 3% …ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 97% ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ?????
  ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ;ΑΡΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ?????
  ΚΥΡΙΕ ΒΗΚΑ ΕΑΝ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΥΚΛΩΝ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΚΑΤΟ ΔΙΚΥΚΛΩΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΤΕΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΡΙΤΩΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ????

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida