Επιστροφή στο μέλλον (του Βασίλη Μαγκλάρα)

Eordaialive Team
4λ ανάγνωσης
Ουδέν νεώτερον από το Δυτικό μέτωπο (γράφει ο Βασίλης Μαγκλάρας )

Επιστροφή στο μέλλον (του Βασίλη Μαγκλάρα)

Είναι φορές που οι λέξεις γίνονται αδύναμες, ανεπαρκείς και λιπόψυχες και στραβώνουν το νου και τη σκέψη. Άλλες φορές πάλι θεριεύουν, τινάζονται στον αέρα, έξω από τα όρια τους, μόνο και μόνο για τις εντυπώσεις, για το θόρυβο που θα σκεπάσει τη σιωπή των πραγμάτων και των αξιών. Ενίοτε δε, στη διαπάλη τους, εξαντλούν και χαρακτήρες ανθρώπων.

Αυτή η εκφορά λόγου που ελλοχεύει κινδύνους συνοχής στη διαλεκτική της πολιτικής ορθότητας, μπερδεύει τη σκοπιμότητα με την ουσία και ο λόγος γίνεται αντίλογος, ελατήριο ρεβανσισμού που μυθοποιεί ή απομυθοποιεί. Αναρριχάται από έναν τακτικισμό στα Εγώ του και συστήνεται ως μοναδικότητα, ως αυθεντικό, που βεβαιώνει ένα άγνωστο αν είναι δυνατόν, μέλλον.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Τα λέω όλα αυτά εν όψει των εκλογών ανάδειξης προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής, στις 5/12/21, προκειμένου ν’ αποφύγω τη φιλολόγηση της αφίσας ή της τηλεμαχίας, που θα θόλωνε τα συμπεράσματά μου και δεν θα λάμβανε υπ’ όψιν του τα πραγματικά περιστατικά που καθορίζουν –κατά την άποψή μου – την ορθότητα της κρίσης μου.

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως μέσα από το ΚΙΝΑΛ, εκφράζεται το ΠΑΣΟΚ, εκφράζεται η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, οι Αγωνιστές του 114, του Ανένδοτου Αγώνα, των κατακτήσεων της Μεταπολίτευσης. Επομένως κάθε παρέμβαση, θα πρέπει να έχει πολιτικό χαρακτήρα λόγου και έργου και να αναφέρεται στις κατακτήσεις ενός Λαού και μιας Παράταξης που αντιστάθηκε στα διλλήματα ενός έωλου αριστερού λόγου και μιας αναχρονιστικής δεξιάς.

Με λίγα λόγια θα πρέπει η νεότερη Ιστορία μας και τα γεγονότα που διαμόρφωσαν ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ μας ΣΤΕΡΗΜΑ, να αποτελούν τον πολιτικό μας μπούσουλα, πριν φτάσουμε στην κάλπη. Οι υποψήφιοι για την Προεδρία του ΚΙΝΑΛ έχουν ΟΛΟΙ, μα ΟΛΟΙ, την εκτίμησή μου και πιστεύω και στις προθέσεις τους και στα όνειρά τους. Επειδή όμως ήμουν νιός και γέρασα κι’ άσπρισαν τα μαλλιά μου-όσα απόμειναν- έχω γίνει κομμάτι δύσκολος να παραδίδω την τελευταία μου σφαίρα στην κάλπη, πριν σκεφτώ ότι πέτυχε το σκοπό της.

Κατάλαβες καλέ μου φίλε της Νέας Γενιάς και της Παλιότερης που Νεοτερίζει ξεχνώντας. Αυτό το ψηφοδέλτιο, όπως και κάθε ψηφοδέλτιο, σε οποιαδήποτε κάλπη, δεν είναι απόφαση μιας στιγμής, δεν έχει να κάνει με τις πρόσκαιρες εντυπώσεις, ούτε με την επιδιωκόμενη καθοδήγηση ξένων προς το Χώρο μας. Είναι η ευκαιρία μας να κάνουμε τη Μεγάλη Επιστροφή. Την Επιστροφή της Πολιτικής Δύναμης που έφερε τη Σοσιαλδημοκρατία στο Τόπο μας σαν Λαϊκή κατάκτηση, παρά τις αριστερές και δεξιές αντιδράσεις.

Διαφορετικά οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην Πατρίδα μας και στην Κοινωνία θα χάσουν την ταυτότητά τους. Θα γίνουν τα ελγίνεια ενός πολιτικού σαρκασμού που θα  καπηλεύεται τον σκοπό τους και την αξία τους. Και τότε αλίμονο… Τότε οι παρακαταθήκες του Γέρου της Δημοκρατίας, του Ανδρέα Παπανδρέου, του Γιώργου Γεννηματά, του Αναστάση Πεπονή, της Φώφης, πιθανόν να χάσουν το αποτύπωμά τους. Το ΕΣΥ. Το ΑΣΕΠ. Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ στην πολιτική ενδοσκόπηση, ρούχα μαζί που πλύθηκαν και έχουνε γίνει μπλε.

Ναι σύντροφε, φίλε, μαχητή μιας ανεπούλωτης ζωής, θα αφήσεις τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ, της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ, της ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, τις… Που μέσα από τις πλέον δυσμενείς συνθήκες έφερε ο Γιώργος Παπανδρέου στο Τόπο μας,  να γίνουν άθυρμα μιας ενδημικής διαδικασίας; Θα αφήσεις τα πολιτικά εχέγγυα που μας όρισαν στην Ιστορία, να μας  περιπλέξουν την επιστροφή στο μέλλον; Η, αποφασιστικά «πάμε μπροστά».

Μαγκλάρας Βασίλης                                                                                                                             [email protected] gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!