7 C
Πτολεμαΐδα
24 Νοεμβρίου 2020Ομοσπονδία σχολικών κυλικείων ΠΟΚΔΙΣ -Πακέτο μέτρων για τις μικρομεσαίες και αυτοαπασχολούμενες επιχειρήσεις, που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοιού (COVID – 19)
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιστολή Ομοσπονδίας σχολικών κυλικείων ΠΟΚΔΙΣ -Πακέτο μέτρων για τις μικρομεσαίες και αυτοαπασχολούμενες επιχειρήσεις, που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοιού (COVID – 19)

Αθήνα, 20 Μαρτίου 2020

ΘΕΜΑ : Πακέτο μέτρων για τις μικρομεσαίες και αυτοαπασχολούμενες επιχειρήσεις, που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοιού (COVID – 19)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :
Υπουργείο Οικονομικών, υπουργό κ. ΧΡ. ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ
Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, , υπουργό κ. ΣΠ. – ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, , υπουργό κ. Ι. ΒΡΟΥΤΣΗ
Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, , υπουργό κα ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
Υπουργείο Υγείας, , υπουργό κ. ΒΑΣ. ΚΙΚΙΛΙΑ
Υπουργείο Εσωτερικών, , υπουργό κ. ΠΑΝ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ
Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., πρόεδρο κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΒΒΑΘΑ και
Ε.Ε.Α.,πρόεδρο κ. ΙΩΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Αξιότιμοι υπουργοί / Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Δ.Σ της Π.Ο.Κ.Δ.Ι.Σ. καλεί όλα τα σωματεία – μέλη, ανά την επικράτεια, και το σύνολο των συναδέλφων – αυτοαπασχολουμένων στα σχολικά κυλικεία της χώρας να είναι σε εγρήγορση και άμεση συνεννόηση με τους οικονομικούς επόπτες των οικείων επιμελητηρίων της χώρας και σε ατομικό επίπεδο με τους λογιστές τους, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι να προβούν σε αιτήσεις με την εξιδανίκευση των μέτρων που ανακοινώθηκαν από κοινού από τους υπουργούς οικονομικών – ανάπτυξης κι επενδύσεων – εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων – υγείας, καθώς και τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας.

Αναγνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση επέδειξε εξ αρχής αστραπιαία αντανακλαστικά για την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, εξαιτίας της πανδημίας από τον κορωνοιό (COVID – 19).

Δεν θα μπορούσαμε ως άνθρωποι και επιχειρηματίες που συναλλασσόμαστε με παιδιά (μαθητές) να μείνουμε αδιάφοροι και ασυγκίνητοι απέναντι στην κατάσταση που βιώνουμε και της οποίας οι συνέπειες, αυτή τη στιγμή, δεν είναι δυνατό να υπολογιστούν. Γι αυτό από την πρώτη στιγμή ως κλάδος πειθαρχήσαμε και συμμετείχαμε με το κλείσιμο των επιχειρήσεών μας απέναντι στις κυβερνητικές εντολές για κλείσιμο των σχολικών μονάδων της χώρας.

Καλούμε το σύνολο των συναδέλφων, σε κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας, να περιορίσει τις μετακινήσεις του στις απολύτως απαραίτητες, ώστε να συμβάλλουμε, όσο το δυνατόν, στη μη εξάπλωση του κορωνοιού, ώστε να έχει όσο γίνεται, μικρότερη διάρκεια αυτή η πρωτοφανής κατάσταση.
Συντασσόμαστε πλήρως με τα μέτρα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που έχει προτείνει η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. προς κάθε αρμόδια αρχή, με επιστολή της, από την 16η Μαρτίου 2020.
Ειδικότερα ζητάμε :

• την πλήρη προστασία της επαγγελματικής στέγης για διάστημα 6 μηνών τουλάχιστον, καθώς είναι αδύνατη για την πλειονότητα του κλάδου μας η έγκαιρη πληρωμή των μισθωμάτων μας προς τους ΟΤΑ, λόγω απώλειας του εισοδήματός μας και εποχικότητας του επαγγέλματός καθώς και απαλλαγή υποχρέωσης καταβολής μισθώματος για το τρέχον σχολικό έτος και κάθε τυχόν καταβληθεν μίσθωμα να συμψηφισθει με τα μισθώματα του επόμενου σχολικού έτους.
• την αυτονόητη ένταξή μας στις διατάξεις των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για τις εποχιακά λειτουργούσες επιχειρήσεις και το προσωπικό σε αυτές (είναι περιορισμένος ο χρόνος ετήσιας λειτουργίας μας, επίσημα 189 ημέρες, στην πραγματικότητα όμως είναι 150 ημέρες),
• την αναστολή των δημοπρασιών όλων των σχολικών κυλικείων,
• το πάγωμα των φορολογικών μας εισφορών,
• την μη πληρωμή του τέλους επιτηδεύματος για το 2020,
• το πάγωμα των ασφαλιστικών μας εισφορών, καθώς και την μείωση αυτών στο 50%, για όσους μήνες διαρκέσει η κατάσταση αυτή και τέλος,
• να δοθεί στους εκμεταλλευτές σχολικών κυλικείων, εφόσον το επιθυμούν, η δυνατότητα λύσης της σύμβασης χωρίς την κατάπτωση της προβλεπόμενης από τον νόμο εγγύησης υπέρ των οικείων σχολικών επιτροπών.

Η πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.Κ.Δ.Ι.Σ. , κα Φραντζέσκα Τατούλη, καλεί τα Δ.Σ. των σωματείων – μελών της, ανά την επικράτεια, να είναι σε άμεση επικοινωνία με τα τοπικά τους επιμελητήρια και να μην ενδίδουν, σε καμία περίπτωση και με κανέναν τρόπο σε ψευδείς ειδήσεις και πληροφορίες αναφορικά με αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας. Η ίδια αισθάνεται την ανάγκη να προβεί στην ακόλουθη δήλωση : “Από την πρώτη στιγμή βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με τον πρόεδρο της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., κ. Γιώργο Καββαθά και τον πρόεδρο του Ε.Ε.Α. , κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου για τον συντονισμό των κοινών μας ενεργειών για την όσο το δυνατό πιο αποτελεσματική τηρούμενη στάση απέναντι σε αυτή την κατάσταση. Κανείς δεν ξέρει να μας πει με σαφήνεια πόσο θα διαρκέσει η έκταση και η έξαρση της πανδημίας. Να είστε βέβαιοι ότι τα σχολικά κυλικεία δεν θα εξαιρεθούν από την δέσμη των έκτακτων μέτρων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση”.

* Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση ο ΚΑΔ (56292004, που αφορά τα σχολικά κυλικεία), εντάχθηκε στην αποζημίωση των 800 ευρώ

Μετά τιμής
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΑΤΟΥΛΗ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΦόρτωση....
Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 6981893715, στο facebook , μέσω email στο info@eordaialive.com.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Οι συνέπειες από την παγκόσμια εξάπλωση του CoViD-19, είναι πολλές…