12.7 C
Πτολεμαΐδα
5 Δεκεμβρίου 2020Eπίσκεψη Μουσουρούλη στην Πτολεμαιδα - Ή όταν μία Κοινωνία δέχεται να εξαγοραστεί, ο τόπος που ζει φτωχοποιείται
ΕΟΡΔΑΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Eπίσκεψη Μουσουρούλη στην Πτολεμαΐδα – Ή όταν μία Κοινωνία δέχεται να εξαγοραστεί, ο τόπος που ζει φτωχοποιείται

Eπίσκεψη Μουσουρούλη στην Πτολεμαιδα – Ή όταν μία Κοινωνία δέχεται να εξαγοραστεί, ο τόπος που ζει φτωχοποιείται

(Σχολιάζει ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ) 22-06-2020 για το eordaialive.com

 

Είναι πράγματι ανησυχητικά τα σημάδια που δείχνει η κοινωνία της Πτολεμαΐδας, κατά την επίσκεψη το Μουσουρούλη (του συντονιστή δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης). Αλλά πριν ασχοληθούμε με την κοινωνία ας δούμε τι σημαίνει, συντονιστής δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης. Ο κύριος αυτός (Μουσουρούλης) με «βαριές περγαμηνές» στο βιογραφικό του «έμεινε» χωρίς κάποια κυβερνητική θέση, θα έπρεπε να «τακτοποιηθεί» και αυτός, όπως δεκάδες τοποθέτησε η κυβέρνηση της «αριστείας». Έτσι επιλέχτηκε να κάνει τον «μεσάζοντα», τον μεσίτη με άλλα λόγια, ανάμεσα στην κυβέρνηση και στις κοινωνίες που πλήττονται βίαια και βάναυσα με την απολιγνιτοποίηση. Και λέμε «μεσάζοντα και μεσίτη», τον κ.Μουσουρούλη γιατί ήρθε εδώ χωρίς να έχει ένα master plan, 5 σελίδες, μια μπροσούρα, βρε αδερφέ για το τι έχει σκοπό να κάνει η κυβέρνηση.

Η δικαιολογία του ότι «μαζί θα διαμορφώσουμε το master plan» είναι παραδοχή ότι δεν έχει καν σχέδιο η κυβέρνηση και ότι ο κ. Μουσουρούλης ήρθε να ακούσει όπως ο ίδιος είπε και όχι να πει ο ίδιος….

Με άλλα λόγια ο κ.Μουσουρούλης θα μεταφέρει στον κ.Χατζηδάκη ότι αυτός και ο κ.Γεωργιάδης δεν θέλανε να ακούσουν από τους εκπροσώπους της κοινωνίας, (ιδιαίτερα τους δημάρχους των ενεργειακών δήμων), στην παρουσία τους στο ξενοδοχείο Παντελίδης, στις 8 Φεβρουαρίου 2020.

Φτάνουμε τώρα στον περιφερειάρχη κ.Κασαπίδη, ο οποίος ενώ με έγγραφό του στον υφυπουργό Ενέργειας και Φυσικών πόρων κ.Θωμά αλλά και στον ίδιο τον κ.Μουσουρούλη αναφέρει ότι τα 294 εκ.€ που αντιστοιχούν στην Ελλάδα για την 7ετία 2021-2027 είναι μια «μη ορθολογική και άδικη απόφαση», συνεχίζει να υπηρετεί ως «πιστός και τίμιος μπλε στρατιώτης» του κ.Μουσουρούλη, και το λέμε αυτό γιατί λησμονεί ο κ.Κασαπίδης, αυτά που είπε κ.Δημήτρης Σωτηρόπουλος (σε ερώτηση του κ.Καρυπίδη) στο περιφερειακό συμβούλιο στις 23-12-19, για τι ποσό θα πρέπει να επενδυθεί στην Δυτική Μακεδονία για 2 χρόνια ώστε να μην καταρρεύσει η οικονομία στην περιφέρεια, και ο οποίος (κ.Δ.Σωτηρόπουλος απάντησε 50δις €), που είναι από τη μελέτη του Τ.Ε.Ε. Άρα τα 294 εκ.€ που αντιστοιχούν στην 7ετία για όλη την Ελλάδα (δηλαδή και στις δύο περιοχές απολιγνιτοποίησης, Αρκαδίας και Δ.Μακεδονίας), είναι ΨΙΧΟΥΛΑ.

Η αν δεχτούμε την άποψη του κ.Π.Πλακεντά που κατέθεσε στην εισήγηση του στην ημερίδα («Το μέλλον της Ενέργειας στη Δυτική Μακεδονία»), ότι για να συμπληρωθεί το ΑΕΠ της χώρας της περιοχής από την δραστηριότητα της ΔΕΗ (είναι με πολύ μετριοπαθείς υπολογισμούς 15δις € κατά έτος). Με άλλα λόγια τα 294 εκ.€ που αντιστοιχούν στην 7ετία για όλη την Ελλάδα, από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, είναι ΚΟΡΟΪΔΙΑ.

Όταν κατά έτος με τους μέτριους υπολογισμούς χρειάζονται να επενδυθούν στην περιοχή 15δις €, δηλαδή στην 7ετία 105δις €, ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 160δις € (μιας και όλα τα 294 εκ. €, δεν αφορούν την Πτολεμαΐδα / Εορδαία, αλλά και τις άλλες περιοχές).

Στην συνέχεια ο περιφερειάρχης κ.Κασαπίδης, διέπραξε και άλλα σοβαρότατα ατοπήματα. Π.χ. ενώ ο κ.Μουσουρούλης θα ερχόταν στην Πτολεμαΐδα από το πρωί δεν ενημέρωσε ως όφειλε όλα τα ΜΜΕ της περιοχής αλλά όπως φάνηκε μόνο όσα ήταν της αρεσκείας του. Το ίδιο έκανε και με τα σωματεία και φορείς της περιοχής που θα συναντούσαν τον κ.Μουσουρούλη. Επέλεξε το εργατικό κέντρο Πτολεμαΐδας, το σωματείο Σπάρτακος, το σωματείο Ένωση, ενώ π.χ. δεν κάλεσε το μεγαλύτερο σωματείο την ΕΤΕ-ΔΕΗ (που είναι το μεγαλύτερο σωματείο της αντιπροσωπευτικής ομοσπονδίας εργαζομένων στην ΔΕΗ, της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ). Ομοίως δεν κλήθηκε ο εμπορικός σύλλογος!!!! Και πλήθος άλλων επαγγελματικών συλλόγων και φορέων. Μάλλον ο κ.Κασαπίδης «έκοψε» την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ λόγω των δηλώσεων του προέδρου της Γ.Αδαμίδη που δεν άφησε στο απυρόβλητο την τακτική που εφαρμόζει σήμερα (στην περιοχή) η Ν.Δ. όπως και το 1993 (τότε έκλεισαν το χρώμιο Κοζάνης και την ΑΕΒΑΛ), όμως τότε όπως δήλωσε ο κ.Αδαμίδης υπήρχε η ΔΕΗ και άλλες δημόσιες υπηρεσίες, που απορρόφησαν τις χιλιάδες των ανέργων στην περιοχή, που όμως κλόνισαν την οικονομική ζωή στην Πτολεμαΐδα / Εορδαία. Με άλλα λόγια ο κ.Κασαπίδης έκανε προσωπικές επιλογές στις συναντήσεις του κ.Μουσουρούλη, ώστε να μην έχει πολιτικό κόστος η κυβέρνηση αλλά το προσωπικό κόστος να μετακυλήσει στον περιφερειάρχη κ.Κασαπίδη.

Οι μόνοι που έβγαλαν μια αντρίκια και από βάθους καρδιάς ανακοίνωση ήταν ο Σ.Πράσσος και ο Γ.Καραβασίλης (αν και συνδημαρχεύει με τον κ.Π.Πλακεντά) ο οποίος λέει τα σύκα-σύκα και την σκάφη-σκάφη, όλες οι άλλες παρατάξεις του Δήμου Εορδαίας ή «χαϊδεύουν αυτιά» ή δεν έβγαλαν κάποια ανακοίνωση.

Με την κατάσταση να έχει «κτυπήσει κόκκινο» για την περιοχή η κοινωνία μένει «παγερά αδιάφορη». Άλλοι δημότες περιμένουν ως εργαζόμενοι, (της υπό εξαφάνιση ΔΕΗ) να «εκμεταλλευτούν» το μπόνους της εθελούσιας εξόδου των 35000 € (ευρώ), άλλοι πότε θα αποζημιωθούν από τις μετεγκαταστάσεις των χωριών τους και άλλοι αφού «εξασφάλισαν» διαβεβαιώσεις ότι όλο και κάπου θα τοποθετήσει η πολιτευτής τους τα παιδιά του, και δεν διαμαρτύρονται, και όλα τα φορτώνουν στους προηγούμενους.

Τι να πούμε για τους πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλο το τοπικό επιτελείο του. Οι περισσότεροι «κρύφτηκαν» και όσοι εξέφρασαν άποψη ήταν του τύπου «Τι να κάνουμε αυτά είναι τελειωμένα».

Κοινωνία όμως που αποφάσισε να εξαγοραστεί με τον άλφα ή βήτα τρόπο και δεν θέλει να αγωνιστεί, έστω και χωρίς εμπνευστή και μπροστάρη, είναι σίγουρο ότι η περιοχή που μένει θα οδηγηθεί σε φτωχοποίηση, και οι ίδιοι της ο κάτοικοι θα οδηγηθούν ή στην εξαθλίωση ή στην μετανάστευση.

Είναι η απόλυτη ξευτίλα να γεμίζει η κεντρική πλατεία της πόλης όταν είναι Τσικνοπέμπτη, και να βρίσκεται έξω από το Δημαρχείο της πόλης, για διαμαρτυρία στην επίσκεψη Μουσουρούλη, ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ με μετρημένους στα δάχτυλα δημότες!!!!

Κλείνουμε με την απορία της αμοιβής του κ.Μουσουρούλη που ενώ αναφέρεται ότι στις συνεδριάσεις (άρθρο 3 παρ.3 ) «Ο Πρόεδρος, ο Γραμματέας και το μέλος της Επιτροπής δεν λαμβάνουν αποζημίωση ή οποιαδήποτε άλλου είδους απολαβή για την συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις». Κάποιο όμως πουλάκι που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα μας ενημέρωσε ότι ο κ.Μουσουρούλης θα παίρνει ποσοστό (%) ανάλογο των επενδύσεων που θα γίνουν στην περιοχή.

Άρα είναι πολλά τα λεφτά Άρη. Έκφραση δηλωτική της υποχώρησης και της θυσίας ιδανικών και ηθικών αξιών στον βωμό του χρήματος, ή του άνισου αγώνα όλων των παραπάνω έναντι του μεγάλου θηρίου που κατατροπώνει και ποδοπατά τους αδύνατους στο πέρασμά του.

56 ολόκληρα χρόνια από την ταινία Λόλα, και την μνημειώδη έκφραση του Καλογήρου «πολλά τα λεφτά Άρη», πράγματι είναι πολλά τα λεφτά, όχι όμως για όλους ή για τους πολλούς αλλά μόνο για τους λίγους, αυτούς που μπερδεύονται στην απολιγνιτοποίηση.

Και……

Ο νοών νοείτω

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Την Τρίτη 23-06-2020 και ώρα 20:00 (08:00μ.μ.) στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας καλούνται όλοι οι σύλλογοι και οι φορείς για συντονισμό της δράσης για συνέχεια του αγώνα

 

 Φόρτωση....
Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 6981893715, στο facebook , μέσω email στο info@eordaialive.com.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Ο κύριος Παπαδημούλης Και Η κρυφή γοητεία της Μπουρζουαζίας  …