Επιδότηση ρεύματος τον Φεβρουάριο: Στα 39 € για τα νοικοκυριά, στα 65 € για τις επιχειρήσεις

Επιδότηση ρεύματος τον Φεβρουάριο: Στα 39 € για τα νοικοκυριά, στα 65 € για τις επιχειρήσεις

stefanos tsikas ptolemaida teba pdm
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιδότηση ρεύματος τον Φεβρουάριο: Στα 39 € για τα νοικοκυριά, στα 65 € για τις επιχειρήσεις

Mε 39 ευρώ ανά μεγαβατώρα για κάθε νοικοκυριό από 42 ευρώ τον προηγούμενο μήνα θα επιδοτηθούν τα οικιακά τιμολόγια για τον Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια.

Το μέτρο αφορά σε όλες τις παροχές κύριας κατοικίας, όπως δηλώνονται στο Ε1, ανεξαρτήτως εισοδήματος, εμβαδού κατοικίας ή παρόχου.

Οι πρώτες 150 KWh κατανάλωσης θα επιδοτηθούν με 150 ευρώ/MWh και η κατανάλωση από 151-300 KWh με 110 ευρώ/MWh.

Ο υπουργός ανέφερε ότι αμετάβλητες θα παραμείνουν οι επιδοτήσεις για τις επιχειρήσεις, οι οποίες θα επιδοτηθούν με 65 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Το μέτρο αφορά σε όλες τις κατηγορίες των επαγγελματικών τιμολογίων (βιομηχανία, εμπόριο, αγροτικά) και όλες αντίστοιχα τις κατηγορίες χρήσεων (χαμηλή, μέση, υψηλή τάση).

Για τα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, η επιδότηση διαμορφώνεται τον Φεβρουάριο στα 51 ευρώ ανά μεγαβατώρα.  Για αυτή την κατηγορία δεν ισχύει το κριτήριο της πρώτης κατοικίας.

Με 170 ευρώ ανά MWh θα επιδοτηθούν και οι δικαιούχοι του Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης, ανεξαρτήτου ορίου κατανάλωσης.

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι οι νέες επιδοτήσεις έχουν ήδη αποσταλεί με επιστολή στους προμηθευτές ρεύματος για να αρχίσουν να τις περνάνε στις τιμολογήσεις τους.

Για το φυσικό αέριο, παραμένει το ίδιο πλαίσιο που ίσχυε και τον Ιανουάριο.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» για την ενεργειακή αναβάθμιση που βρίσκεται σε εξέλιξη, παρατείνεται η λειτουργία της πλατφόρμας έως τις 15 Μαρτίου.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.