Επιδότηση 600.000 ευρώ σε δήμους για τα αδέσποτα ζώα

Περιεχόμενο

Κονδύλι 600.000 ευρώ θα διατεθεί στους δήμους για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση ενεργειών διαχείρισης και σίτισής τους για το 2017.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, και του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη, προσδιορίζονται οι όροι  και η διαδικασία χρηματοδότησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ά Βαθμού.

Ειδικότερα, με τη συγκριμένη Κ.Υ.Α. πραγματοποιήθηκαν οι αναγκαίες μεταβολές, ώστε να ενισχυθούν οικονομικά οι δήμοι, που σκοπό έχουν  την περισυλλογή, την ηλεκτρονική σήμανση (microchip), την καταγραφή στην διαδικτυακή πλατφόρμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την κτηνιατρική εξέταση, την αποπαρασίτωση, τη στείρωση, τον εμβολιασμό, την αποθεραπεία (συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης της λεϊσμανίασης), τη διατροφή, την υιοθεσία ή την επανένταξη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Η εν λόγω απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί εντός των επόμενων ημερών στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ώστε στη συνέχεια οι δικαιούχοι χρηματοδότησης να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0

Κοινοποίηση σε

Facebook
X

Στείλτε μας το παράπονο, την παρατήρηση, την καταγγελία, το σχόλιο, το αίτημα, την φωτογραφία σας και βοηθήστε να κάνουμε την, πόλη, την κοινωνία και τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος για εμάς και τα παιδιά μας. Στείλτε μήνυμα στο info@eordaialive.com ή πάρτε μας τηλέφωνο στο 6981893715 (Viber) Μην το σκέφτεσαι, η γνώμη και η γνώση σου ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ !