Κωτσιδης Στέφανος
Κωτσιδης Στέφανος

eordaialive.gr: Χριστούγεννα με τους Εργαζόμενους στο Νότιο Πεδίο – Ο λιγνίτης »Πρωταγωνιστεί» στο σύστημα ηλεκτροδότησης της Χώρας ! (βίντεο)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Όλοι ξέραμε και είχαμε διαβάσει και στον τοπικό τύπο ότι τα Ορυχεία τις ημέρες των γιορτών θα ήταν σταματημένα . Έτσι οι λιγνιτορύχοι είχαν πιστέψει ότι για πρώτη φορά θα κάνανε γιορτές στα σπίτια τους και τις οικογένειές τους . Η απότομη όμως έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας που παρουσιάστηκε στο διευρωπαϊκό άρα και στο ελληνικό διασυνδεδεμένο δίκτυο άλλαξε τα δεδομένα .
Η έλλειψη προέκυψε σαν ένα ντόμινο από αστοχία του συστήματος φυσικού αερίου και των «πράσινων» μορφών ενέργειας .
Μετά από αυτά λοιπόν ο «γνωστός ύποπτος» λιγνίτης καλείται να βγάλει και πάλι τα κάστανα από τη φωτιά . Έτσι τα ορυχεία επιστρατεύονται , οι λιγνιτορύχοι όπως είναι συνηθισμένοι εγκαταλείπουν τη γιορτινή θαλπωρή του σπιτιού για να δουλέψουν επιφυλακή και να στείλουν λιγνίτη στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και στον ΑΗΣ Καρδιάς που λειτουργούν στο φούλ για να στηρίξουν τις ανάγκες της χώρας .
Έτσι Χριστούγεννα απόγευμα βρισκόμαστε στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου όπου οι εργαζόμενοι σα να είναι μια απλή καθημερινή ημέρα εργάζονται κανονικά κάτω από δύσκολες συνθήκες εργασίας για να στείλουνε λιγνίτη στον ΑΗΣ Καρδιάς και στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου .
Ευτυχώς πάρα τις δυσοίωνες προβλέψεις και τις τεράστιες περικοπές σε μισθούς και εργολαβίες τα ορυχεία φροντίσανε να έχουνε μεγάλα αποκαλυμμένα αποθέματα λιγνίτη. Και έτσι είναι τώρα απλό αυτά να μεταφερθούν στα εργοστάσια που καίνε στο φουλ.
Θα πρέπει όλοι όσοι τόσο εύκολα νόμιζαν ότι ο λιγνίτης μπήκε οριστικά στο περιθώριο να συνειδητοποιήσουν ότι χωρίς λιγνίτη δεν υπάρχει ενεργειακή ασφάλεια στη χώρα .
Και οι άνθρωποι των ορυχείων και το σταθμών παραγωγής χωρίς δεύτερη σκέψη ανταποκρίνονται στην επιστράτευση για τη ενεργειακή στήριξη της χώρας μας . Τελικά όπως πολύ σωστά αναφέρεται αντίθετα με το γνωμικό «θησαυρός οι άνθρακες».
Και ακόμα μεγαλύτερος θησαυρός είναι οι άνθρωποι των ορυχείων και των σταθμών που πάρα τις τεράστιες μειώσεις μισθών όταν τους ζητηθεί άμεσα μπορούν να σώσουν την παρτίδα . Αυτά να τα βλέπουν οι τοπικοί και οι κυβερνητικοί προύχοντες που συνεχώς βάλουν κατά του εθνικού μας καυσίμου .
Την επόμενη φορά που το εθνικό δίκτυο θα χρειαστεί το λιγνίτη αν αυτός δεν συνεχίσει να είναι ετοιμοπόλεμος τότε οι συνέπειες θα είναι τεράστιες .
Δείτε το βίντεο του eordaialive.gr..
[mom_video type=”youtube” id=”M5Lgz3y0_iE”]
Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Μαρια Αντωνιάδου - Πτολεμαιδα - Εορδαία
karaiskos
Λίτσα Παλαμά
Μίμτσης Πέτρος
Δεληκώστας Πτολεμαιδα
freen market ptolemaida
radio-kapsoyra-eordaialive.
Ασφλαειες Νικου Πτολεμαιδα - Εορδαία
afrokrema - ptolemaida-eordaia

Το Eordaialive στα Social Media

asepop velventoy
radio melodia ptolemaida
τριανταφυλλος ιορδανίδης
H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...