Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Εορδαία: Εγκαταλελειμμένο το φράγμα του Περδίκκα

Εορδαία: Εγκαταλελειμμένο το φράγμα του Περδίκκα

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Στην εγκατάλειψη έχει παραδοθεί ο χώρος του φράγματος του Περδίκκα, ένας τόπος απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία ξεκίνησαν συζητήσεις με τον Δήμο Εορδαίας και την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας για την αξιοποίηση του.

Το φράγμα λειτούργησε το 1962 τροφοδοτώντας με νερό το εργοστάσιο της πρώην ΑΕΒΑΛ, για κάποια χρόνια στη διπλανή τεχνητή Λίμνη διοργανώνονταν Κωπηλατικοί Αγώνες αλλά και διαγωνισμοί Αθλητικής Αλιείας,  διοργανώσεις πανελλαδικής εμβέλειας, ενώ, κατά την περίοδο της καραντίνας  προσείλκυσε το ενδιαφέρον περιπατητών.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Περδίκκα, Φώτης Κεμερλής κάνει λόγο για «πλήρη εγκατάλειψη» και αναφερόμενος στο αντλιοστάσιο μιλά για βανδαλισμούς και καταστροφές από επιτήδειους. Παράλληλα επισημαίνει, ότι υπάρχουν κίνδυνοι για τα παιδιά, αφού η κατασκευή είναι πεπαλαιωμένη και δεν έχει συντηρηθεί, ώστε να παρέχει τη στοιχειώδη ασφάλεια. Σημειώνει ακόμη ότι μετά το κλείσιμο της πρώην Βιομηχανίας Αζωτούχων Λιπασμάτων (1991), η οποία περιήλθε στην κυριότητα του Δήμου, το φράγμα συνεχίζει να  υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομικών.

Σε ό,τι αφορά την τεχνητή Λίμνη η οποία εμπλουτίζεται, κατά τις περιόδους που επιτρέπεται η Αλιεία, με γόνους, παρατηρείται πτώση της στάθμης των υδάτων της, γιατί είναι σαθρός ο πυθμένας της.

 

 

Mαίρη Κεσκιλίδου

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida