Ένταξη νέου έργου βελτίωσης της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας π/υ 522.288 ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020

3η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  με μεικτό τρόπο Δια Ζώσης

Περιεχόμενο

Την απόφαση ένταξης νέου έργου για τη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γ. Κασαπίδης, με Δικαιούχους την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την Αμιγή Επιχείρηση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας «Κέντρο Περιβάλλοντος». Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 522.288 ευρώ, εκ των οποίων η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 499.968 ευρώ και η ιδιωτική συμμετοχή σε 22.320 ευρώ.

Το έργο αφορά στην ενίσχυση του υπάρχοντος δικτύου παρακολούθησης της ποιότητας της ατμόσφαιρας με την προμήθεια και εγκατάσταση 3 νέων σταθμών μέτρησης αιωρούμενων σωματιδίων στις ΠΕ Γρεβενών, ΠΕ Καστοριάς και ΠΕ Κοζάνης (Δήμος Σερβίων) και την επίβλεψη της εγκατάστασης, της καλής λειτουργίας και της ένταξης των 3 νέων σταθμών στο υπάρχον δίκτυο σταθμών παρακολούθησης της ποιότητας της ατμόσφαιρας του ΚΕ.ΠΕ. Επιπλέον θα αναπτυχθεί Μοντέλο Πρόγνωσης και Λογισμικό Παρουσίασης των αποτελεσμάτων.

Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 6 «Διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020 και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση / Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ και Εθνικούς Πόρους.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0

Κοινοποίηση σε

Facebook
X

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στείλτε μας το παράπονο, την παρατήρηση, την καταγγελία, το σχόλιο, το αίτημα, την φωτογραφία σας και βοηθήστε να κάνουμε την, πόλη, την κοινωνία και τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος για εμάς και τα παιδιά μας. Στείλτε μήνυμα στο info@eordaialive.com ή πάρτε μας τηλέφωνο στο 6981893715 (Viber) Μην το σκέφτεσαι, η γνώμη και η γνώση σου ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ !