Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ενοίκια: Ποιοι απαλλάσσονται από την καταβολή τους και τον Μάιο – Όλες οι λεπτομέρειες

Ενοίκια: Ποιοι απαλλάσσονται από την καταβολή τους και τον Μάιο - Όλες οι λεπτομέρειες

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Από την καταβολή ενοικίων για τον μήνα Μάιο απαλλάσσονται πλήρως οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με την τροπολογία του άρθρου 1 που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή.
Το μέτρο ισχύει για τις επιχειρήσεις της εστίασης, του τουρισμού, του αθλητισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών, τα γυμναστήρια, τα κέντρα διασκέδασης, τις μουσικές σκηνές και τους παιδότοπους. Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στο άρθρο της τροπολογίας ” απαλλάσσεται και για τον μήνα Μάιο του 2021 (ίσχυε για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο) από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος, ο μισθωτής επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση της οριζόμενης επιχείρησης, για την οποία έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορoνοϊό COVID-19 ή η οποία πλήττεται οικονομικά λόγω της διάδοσής του”.
Το αίτημα της ΠΟΜΙΔΑ για τα ενοίκια Μαΐου
Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΜΙΔΑ απέστειλε πρόσφατα επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών με την οποία ζητούσε μεταξύ άλλων: να εκδοθεί άμεσα η ΚΥΑ μειώσεων μισθωμάτων μηνός Μαΐου, και οι αποζημιώσεις εκμισθωτών των μηνών Απριλίου και Μαΐου να προκαταβληθούν βάσει των δηλώσεων του μηνός Μαρτίου, για όσες κατηγορίες μισθώσεων ισχύει μείωση μισθώματος κατά τους αντίστοιχους μήνες.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida