ΕΝΦΙΑ: Πότε ανεβαίνει στο Taxisnet -Γιατί καθυστερεί

ΕΝΦΙΑ: Στην τελική ευθεία για τα εκκαθαριστικά

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ο ΕΝΦΙΑ ανεβαίνει στο Taxisnet μέσα στις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα μέσα στις πρώτες 10 μέρες του Σεπτεμβρίου.

Η ΑΑΔΕ προχωρά τη διαδικασία και περιμένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος -η σχετική προθεσμία εκπνέει την Παρασκευή- προκειμένου να ξεκινήσουν την εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ. Και αυτό διότι περίπου 1,4 εκατομμύριο φορολογούμενοι δικαιούνται κάθε χρόνο είτε έκπτωση 50% στο βεβαιωθέν ποσό, είτε και πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ. Χωρίς να έχουν δηλωθεί τα εισοδήματα του 2019, δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και έτσι τα εκκαθαριστικά θα ανέβουν στο Taxisnet τον Σεπτέμβριο.

Βέβαια η πληρωμή της 1ης δόσης θα παραμείνει σταθερή για τις 30 Σεπτεμβρίου, με προοπτική ο φόρος να αποπληρωθεί σε 6 μηνιαίες δόσεις μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2021.

Tην επόμενη εβδομάδα πάνω από 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα δουν τον νέο λογαριασμό του φόρου για την ακίνητη περιουσία τους, με την πρώτη δόση να πρέπει να εξοφληθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η νέα μείωση 8%-10% του ΕΝΦΙΑ που είχε προγραμματίσει για φέτος η κυβέρνηση να πάγωσε λόγω της πανδημίας για να ενεργοποιηθεί το 2021.

Μικρή μείωση του ΕΝΦΙΑ θα δουν οι χιλιάδες ιδιοκτήτηες ακινήτων που υποχρεώθηκαν σε μείωση ενοικίου.

Μετά και τον συμψηφισμό της έκπτωσης για τα «χαμένα» ενοίκια που πραγματοποιεί η ΑΑΔΕ με τις οφειλές που έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων με ημερομηνία καταβολής από την 31η Ιουλίου 2020 και μετά, με εξαίρεση τις δόσεις ρυθμίσεων, ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ θα ξεφουσκώσει για:

Όσους έχουν ήδη εξοφλήσει εφάπαξ το εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος με έκπτωση 2%. Στην περίπτωση αυτή η έκπτωση φόρου για τα «χαμένα» ενοίκια θα φανεί ολόκληρη στο ποσό του ΕΝΦΙΑ.

Η διαδικασία υποβολής δηλώσεων COVID θα συνεχιστεί, καθώς για χιλιάδες ακίνητα το μέτρο του υποχρεωτικού κουρέματος έχει επεκταθεί μέχρι και τον Αύγουστο. Επίσης, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται οι οριστικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τη συνέχιση του μέτρου για όλο το υπόλοιπο έτος.

Ο ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί φέτος σε έξι μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να εξοφλείται έως τις 30 Σεπτεμβρίου και την τελευταία έως τις 26 Φεβρουαρίου, ενώ για άλλη μία χρονιά απαλλάσσονται από τον συμπληρωματικό φόρο τα αγροτεμάχια και τα οικόπεδα εκτός σχεδίου πόλης και οικισμού.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα με ένα ΚΛΙΚ!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida