Ενεργειακή ακρίβεια: Τι αλλάζει στις επιδοτήσεις ρεύματος και στην έκπτωση για το φυσικό αέριο

Ενεργειακή ακρίβεια: Τι αλλάζει στις επιδοτήσεις ρεύματος και στην έκπτωση για το φυσικό αέριο

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ενεργειακή ακρίβεια: Τι αλλάζει στις επιδοτήσεις ρεύματος και στην έκπτωση για το φυσικό αέριο

Tέλος στις οριζόντιες επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, καθώς και αύξηση της έκπτωσης για τους καταναλωτές του φυσικού αερίου, προβλέπει το νέο πλέγμα μέτρα για την ενεργειακή ακρίβεια, που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τους πρώτους μήνες του 2022.

Σ’ ό,τι αφορά στους λογαριασμούς ρεύματος, αλλάζει πλήρως η «λογική» πίσω από την επιδότηση. Η οριζόντια επιδότηση για καταναλώσει έως και 300 κιλοβατώρες θα πάψει να ισχύει, καθώς με το νέο πλαίσιο που φέρνει η κυβέρνηση, οι επιδοτήσεις θα δίνονται μόνον σε όσους δικαιούνται ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, με εισοδηματικό όριο τα 27.000 ευρώ.

Αντιθέτως για το φυσικό αέριο, οι τιμές του οποίου έχουν εκτοξευθεί και πάλι το τελευταίο διάστημα, ενώ σε σχέση με το 2020, όπως προέκυψε από τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, έχει πραγματοποιηθεί τεράστιο άλμα 180,9%, η ανάγκη για πρόσθετα μέτρα στήριξης κρίνεται επιβεβλημένη. Προς αυτή την κατεύθυνση η ΔΕΠΑ προτίθεται να διπλασιάσει την έκπτωση στους λογαριασμούς φυσικού αερίου στο 30% το Δεκέμβριο από 15% το Νοέμβριο.

Επίσης με τροπολογία που κατατέθηκε την περασμένη Πέμπτη, ανεστάλησαν οι χρεώσεις χρήσης δικτύου διανομής από όλους τους οικιακούς καταναλωτές φυσικού αερίου κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Πιο συγκεκριμένα δρομολογείται για την Άνοιξη – Καλοκαίρι η καταβολή των τελών διανομής στους λογαριασμούς φυσικού αερίου των οικιακών καταναλωτών. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη κίνηση μειώνει κατά 10% περίπου τον λογαριασμό τους χειμερινούς μήνες.

Ωστόσο, οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτά τα τέλη δεν διαγράφονται, αλλά αναβάλλονται και θα επιβληθούν από το 2022, όταν αποκλιμακωθούν οι τιμές του φυσικού αερίου. Η ρύθμιση προβλέπει πως οι οικιακοί καταναλωτές θα μπορούν να αποπληρώσουν τα ποσά αυτά σε τέσσερις ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Τα ποσά του Νοεμβρίου θα σπάσουν σε δύο δόσεις και θα πληρωθούν εντός του Απριλίου του 2022 και τα ποσά του Δεκεμβρίου με αντίστοιχο τρόπο θα πληρωθούν τον Μάιο του 2022.

Όπως προβλέπει η τροπολογία, η ρύθμιση εφαρμόζεται ανεξάρτητα από το αν υπάρχει κάποιος άλλος διακανονισμός είσπραξης μεταξύ της εταιρείας και του οικιακού πελάτη.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα με ένα ΚΛΙΚ!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida