Υπέρ της εγκατάστασης Φ/β ισχύος 64  Mw από την ΔΕΗ ανανεώσιμες πηγές ΑΕ στα άγονα εδάφη της ΔΕΗ τάχθηκε η Μείζων Aντιπολίτευση του Δήμου Εορδαίας (βίντεο)

Υπέρ της εγκατάστασης Φ/β ισχύος 64  Mw από την ΔΕΗ ανανεώσιμες πηγές ΑΕ στα άγονα εδάφη της ΔΕΗ τάχθηκε η Μείζων Aντιπολίτευση του Δήμου Εορδαίας (βίντεο)

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Υπέρ της εγκατάστασης Φ/β Ισχυος 64  Mw  από την ΔΕΗ ανανεώσιμες πηγες ΑΕ
στα αγονα  εδαφη ιδιοκτησίας της ΔΕΗ ,τάχθηκε η μείζων αντιπολιτευση του Δήμου Εορδαίας. Μίλησαν η κ,Τερζοπουλου, ο κ.Ταιριδης και ο κ.Τραχανάς.
Μεταξύ των άλλων η κ. Τερζοπουλου είπε ότι : Θελουμε να καλλιεργησουμε καλές σχέσεις με την ΔΕΗ , που αν αυτό επιδιώκονταν και στο παρελθόν τα ωφέλη για τον τόπο μας θα ήταν πολλαπλάσια.
Επίσης ανέφερε 14 λόγους , που γνωμοδοτεί θετικά η παράταξη της υπερ της ΔΕΗ για εγκατασταση φβ στα εδαφη της , αφού εδώ και 20 χρόνια και πλέον είναι δικά της και δεν παρήχθη έργο απ όλους αυτούς που υπηρέτησαν τον τόπο μας από κομβικές θέσεις, να περάσουν όλες αυτές οι απαλλοτριωθείσες εκτάσεις στις τοπικές κοινωνιες όπως προβλεπόταν σε προηγούμενο νόμο. Επι πλέον Το έργο αυτό βρίσκεται εντός του πυρήνα Ανάπτυξης Φ/Β σταθμών της Ζώνης Απολιγνητοποίησης Κοζάνης όπως ορίζεται στον πρόσφατο Νόμο που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο.
  • Το έργο δεν εγκαθίσταται σε περιοχή natura 2000, είναι μακρυά από αυτήν,

  • Το έργο  είναι μακριά από το καταφύγιο «Αγριών Ζώων»  Καρυοχώρι-Σπηλιάς και σε ακόμη μεγαλύτερη ακτίνα από το έργο είναι το άλλο καταφύγιο Αγριας Ζωής

  • Είναι μακρυά από Εθνικό δρυμό

  • Είναι μακρυά από μνημεία φύσης

  • Δεν είναι πλησίον αναπτυγμένων αρχαιολογικών χώρων-μνημείων  ούτε σε Πτολεμαΐδα, ούτε σε ΔΕ Αγίας Παρασκευής, ούτε σε ΔΕ Κοζάνης

  • Είναι Εκτός περιοχής μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς

Η οργάνωση –διάταξη του έργου στον σχεδιασμό είναι έτοιμη.

Η σύνδεση του Φ/Β σταθμού θα γίνει μέσω υπόγεια γραμμής μέσης τάσης στον αδειοδοτημένο και υπό κατασκευή Υποσταθμό Ανύψωσης τάσης στην θέση «Αγιος Χριστόφορος».

Η πρόσβαση θα γίνεται μέσω υφιστάμενων δρόμων, με πιθανή βελτίωση αυτών όπου απαιτείται. Δεν θα ανοιχθεί νέα οδός.

Τα φωτοβολταϊκά πλαίσια σε περίπτωση βλάβης ή μετά το πέρας της ζωής τους θα μπορούν να ανακυκλωθούν σε κέντρο ανακύκλωσης σύμφωνα με την οδηγία πλαίσιο για τα απόβλητα και τον κανονισμό μεταφοράς αποβλήτων.

Ο χώρος εγκατάστασης κάθε Φ/Β σταθμού θα περιφραχθεί.

Αναμένεται να απασχοληθούν 75 άτομα (φύλακες, εργάτες, τεχνίτες, μηχανικοί).

Ευχαριστούμε τους εκδότες που βοηθάτε να διαδίδονται οι θέσεις-απόψεις της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Εορδαίας

Δείτε ένα  μικρό απόσπασμα από την δευτερολογία της  Αθηνάς Τερζοπούλου

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Κέντρο Ποδηλάτου Παπαδόπουλος
Κρεοπωλείο Παπαδημητρίου Κοζάνη
Γρηγοριαδης Ζαχος Κοζάνη
Εξατμίσεις Ρουσόπουλος Κοζάνη
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Κρεοπωλείο Λουκάς Πτολεμαΐδα Εορδαία
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida