Εμβόλιο & απολύσεις: Νέα τρικυμία στην κυβέρνηση -Αλλά η Πελώνη, άλλα ο Βορίδης & ο Άδωνης

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Εμβόλιο & απολύσεις: Νέα τρικυμία στην κυβέρνηση -Αλλά η Πελώνη, άλλα ο Βορίδης & ο Άδωνης

Νέα τρικυμία έχει ξεσπάσει και σήμερα στην κυβέρνηση αναφορικά με τις απολύσεις των ανεμβολίαστων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Συγκεκριμένα μετά τις (νέες) δηλώσεις των (προερχόμενων από το ΛΑΟΣ) υπουργών Εσωτερικών και Ανάπτυξης Μ. Βορίδη και Ά. Γεωργιάδη που συνέδεσαν και πάλι ξεκάθαρα τον μη εμβολιασμό με απολύσεις, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη εξέφρασε εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη.

Συγκεκριμένα, όπως είπε «η υποχρεωτικότητα δεν συνδέεται με απολύσεις|, προαναγγέλλοντας, μάλιστα, ειδική νομοθετική ρύθμιση: «Η υποχρεωτικότητα είναι ένα ειδικό πλαίσιο, θα έρθει νομοθετική ρύθμιση την επόμενη εβδομάδα που θα ρυθμίζει αυτά τα ζητήματα και δεν θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού με απολύσεις», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα:

-Ο (αρμόδιος για το Δημόσιο) υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης, είχε… στείλει στο πειθαρχικό όσους δημοσίους υπαλλήλους αρνηθούν να εμβολιαστούν.

-Ο (ομοϊδεάτης του) υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης είχε τονίσει ότι ο νόμος επιτρέπει απόλυση ανεμβολίαστων.

Παράλληλα χθες:

-Πάλι ο υΠΕΣ είχε μιλήσει για απολύσεις ανεμβολίαστων.

-Για απολύσεις είχε κάνει λόγο και η αρμόδια για τις κοινωνικές δομές υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, για να «τα μαζέψει» λίγο αργότερα, μετά τις αντιδράσεις.

Τι δείχνουν όλα αυτά. Σύμφωνα με καλούς γνώστες του τι συμβαίνει στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ότι:

ο αρχικό σχέδιο του Μαξίμου περιλάμβανε και απολύσεις ανεμβολίαστων. Ωστόσο μετά τις έντονες αντιδράσεις, ο πρωθυπουργός κάνει πίσω, τουλάχιστον προς το παρόν.

-Στο τέλος, την πληρώνει η… Δόμνα….

 

 

 

πηγή

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...