Εμπόριο Εορδαίας: Λουκέτο προσπαθεί να βάλει η διοίκηση των Ε.Λ.Τ.Α στο ταχυδρομείο του χωριού !

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αγανάκτηση, θυμό και ταπείνωση είναι τρεις λέξεις που μπορούν να περιγράψουν όσα διαδραματίζονται στο ιστορικό Εμπόριο Εορδαίας. Λουκέτο προσπαθεί να βάλει η διοίκηση των Ε.Λ.Τ.Α στο ταχυδρομείο του χωριού, ενός ταχυδρομείου με μακράν ιστορία, καθώς χρόνια τώρα αποτελεί κομβικό σημείο αναφοράς για τον οικισμό του Εμπορίου, αλλά και των διπλανών χωριών.

Σημείο εξυπηρετήσης όχι μόνο για τους 1000 κατοίκους του χωριού αλλά και της ευρύτερης περιοχής, με περισσότερα από 5000 άτομα.

Το φλέγον ζήτημα είναι ότι οι ηλικιωμένοι αυτοί που με κόπο και θυσίες, εργάσθηκαν τόσα χρόνια, τυπικότατοι πάντα στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, καλούνται τώρα να πηγαίνουν στο πλησιέστερο κατάστημα, δηλαδή 10 χλμ. μακριά και ακόμα περισσότερα, να καλούνται μέσα στις δυσκολίες της τρίτης ηλικίας, να παίρνουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να πληρώνουν από το υστέρημά τους για να πάρουν την πενιχρή σύνταξη που αξιώθηκε η πολιτεία να τους δώσει.

Κύριοι των Ε.Λ.Τ.Α δεν σέβεστε πρώτα από όλα την ιστορία των ελληνικών ταχυδρομείων, μια ιστορία 200 ετών με πρωτεργάτη τον Ιωάννη Καποδίστρια, όπου στο νεοσύστατο τότε κράτος έδωσε μια υπηρεσία πνοής για τις τηλεπικοινωνίες εκείνης της εποχής.

Δεν σέβεστε την μνήμη των ανθρώπων που αγωνίστηκαν για φτάσουμε ως εδώ, στα πιο δυσπρόσιτα σημεία, στα πιο απομακρυσμένα νησιά. Ταχυδρόμους-μαραθονοδρόμους, ώστε να φτάσει η αλληλογραφία με κάθε μέσο και κόστος σε κάθε γωνιά της Ελλάδος.

 

Μέχρι και το 1940 στον Ιταλόελληνικό πόλεμο ήταν ο μόνος τρόπος επικοινωνίας των αγωνιστών μας, με τους αγαπημένους τους ανθρώπους.

Τώρα εν έτη 2019 με πρόφαση την ζημιογόνο κατάσταση του υποκατάστηματος, προχωράτε σε κλείσιμο ενος ταχυδρομείου που χρόνια τώρα εξυπηρετεί πολύ κόσμο και το κυριότερο ανθρώπους τρίτης ηλικίας.

Σκεφτείτε όμως και το καράβι που αφήνει στα ακριτικά μας νησιά, τα φάρμακα, ζημιογόνο είναι, αλλά τα πράγματα στην ζωή δεν λειτουργούν μόνο με βάση το κέρδος αλλά και την συνεισφορά στον Έλληνα πολίτη. Το πρόσχημα αυτό προσβάλει την ιστορία των Ε.Λ.Τ.Α και των χιλιάδων Ελλήνων που τα στηρίζουν τόσα χρόνια. Παρακαλώ κύριοι διοικητικοί των Ε.Λ.Τ.Α να αναθεωρήσετε, αφού πρώτα ξεσκονίσετε από το τελευταίο σας ράφι, το βιβλίο με την μακρά ιστορία και συνεισφορά των ελληνικών ταχυδρομείων. Αν δε νιώσετε κάτι, συνεχίστε, απλά δεν είσαστε αντάξιοι των προκατόχων σας. Λυπάμαι πολύ.

Κάτοικος Εμπορίου.

Παπαναούμ Θωμάς Τοπογράφος μηχανικός.

Δείτε Επίσης

Αυξάνεται η τιμή έκδοσης του διπλώματος οδήγησης - για όλους όσους είναι ανεμβολίαστοι ή δεν έχουν νοσήσει.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυξάνεται η τιμή έκδοσης του διπλώματος οδήγησης – για όλους όσους είναι ανεμβολίαστοι ή δεν έχουν νοσήσει.

Με μια νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, η κυβέρνηση οδηγεί σε αύξηση και το κόστος της έκδοσης νέου διπλώματος κατά 120 ευρώ για όλους όσους είναι ανεμβολίαστοι ή δεν έχουν νοσήσει.

Διαβάστε περισσότερα »
Νέο εξοικονομώ: Ανατροπές με επιδοτήσεις έως 75% - Όλες οι λεπτομέρειες για τις μοριοδοτήσεις
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέο εξοικονομώ: Ανατροπές με επιδοτήσεις έως 75% – Όλες οι λεπτομέρειες για τις μοριοδοτήσεις

Ανατροπές έρχονται στο «Νέο Εξοικονομώ» καθώς υιοθετείται μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία στις επιδοτήσεις για «μαστορέματα» στο σπίτι. Η λογική του «όποιος πρόλαβε… την κρατική ενίσχυση είδε» εγκαταλείπεται και υιοθετείται ένα νέο μοντέλο

Διαβάστε περισσότερα »
Πρακτική άσκηση σπουδαστών ΙΕΚ (εγκύκλιος)
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρακτική άσκηση σπουδαστών ΙΕΚ (εγκύκλιος)

Κοινοποιήθηκε η νέα εγκύκλιος του e-ΕΦΚΑ «Πρακτική άσκηση σπουδαστών Ινστιτούτων Επαγγελματικής  Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων». Με τις διατάξεις του αρ. 27 και της παρ. 7 του αρ.

Διαβάστε περισσότερα »
Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ανοίγει ξανά σήμερα η πλατφόρμα - Ποιοι το δικαιούνται και ποιοι όχι
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ανοίγει ξανά σήμερα η πλατφόρμα – Ποιοι το δικαιούνται και ποιοι όχι

Ανοίγει σήμερα, Δευτέρα ξανά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους φοιτητές που δεν είχαν υποβάλει αίτηση στεγαστικού επιδόματος από 1η έως την 30η Ιουνίου καθώς πλέον και των σπουδαστών στα δημόσια ΙΕΚ.

Διαβάστε περισσότερα »
Σκρέκας: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο Εξοικονομώ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκρέκας: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο Εξοικονομώ

Τέλος Οκτωβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο Εξοικονομώ, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας. Στον ΑΝΤ1 μίλησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ο οποίος αποκάλυψε πότε

Διαβάστε περισσότερα »
Τι είναι η απάτη του «ηλεκτρονικού ψαρέματος» – Πώς να προστατευθούν οι χρήστες των ψηφιακών τραπεζικών δικτύων
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι είναι η απάτη του «ηλεκτρονικού ψαρέματος» – Πώς να προστατευθούν οι χρήστες των ψηφιακών τραπεζικών δικτύων

«Όλες οι κάρτες απενεργοποιούνται προσωρινά για διαδικτυακές πληρωμές μέχρι να εγγραφείτε στα αναβαθμισμένα μέτρα ασφαλείας. Για να το ενεργοποιήσετε, ακολουθήστε τα ακόλουθα απλά βήματα». Ένα από τα μηνύματα που λαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida