ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

 

Στα πλαίσια του 7ου Διεθνούς Συνεδρίου της ΕΕΠΕΚ για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, παρουσιάστηκε ένα δίωρο εργαστήριο με θέμα «Μεθοδολογία και ψηφιακά εργαλεία για τον σχεδιασμό μαθητικών περιοδικών» από τους εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας και του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης, Γιώργο Δελιόπουλο, Ειρήνη Αλωπούδη, Άννα Ελευθεριάδου και Καλλιόπη Καρατζά-Σαουλίδου. Στα δύο σχολεία εκδίδονται τα μαθητικά περιοδικά ΧΑΡΤΙΝΟ ΚΛΕΙΔΙ και ΟΝΕΙΡΑ ΨΥΧΩΝ. Μπορείτε να τα ξεφυλλίσετε online στους παρακάτω συνδέσμους: https://online.fliphtml5.com/ihsth/wlzg/, https://online.fliphtml5.com/ihsth/tvjn/, https://online.fliphtml5.com/ihsth/anqc/.

Τα μαθητικά περιοδικά αναδεικνύουν τη δημιουργικότητα των παιδιών, όχι μόνο στον γραπτό λόγο αλλά και σε άλλους τομείς (εικαστικά, ψηφιακές δημιουργίες, επικοινωνιακές δεξιότητες κ.α.). Παράλληλα, καλλιεργούν και σημαντικές κοινωνικές δεξιότητες, όπως τη συνεργασία και τον αλληλοσεβασμό.

Στο συγκεκριμένο εργαστήριο, παρουσιάστηκαν αρχικά οι στόχοι, η μεθοδολογία και τα διάφορα στάδια, που απαιτούνται για την έκδοση ενός μαθητικού περιοδικού. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες/-ουσες ασκήθηκαν σε ορισμένα χρήσιμα ψηφιακά εργαλεία, όπως στην πλατφόρμα σχεδιασμού Canva, σε λογισμικά για τη δημιουργία σταυρόλεξων και κρυπτόλεξων, στην πλατφόρμα δημιουργίας ψηφιακού βιβλίου FLIPHTML5 και την πλατφόρμα δημιουργίας κωδικών QR Code Generator.

3 2 2 2 1 5

 

 

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Κρεοπωλείο Παπαδημητρίου Κοζάνη
Γρηγοριαδης Ζαχος Κοζάνη
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Κρεοπωλείο Λουκάς Πτολεμαΐδα Εορδαία
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida