EΚΑΒ- Αποχή από δευτερογενείς διακομιδές

To EKAB Δυτικής Δυτικής Μακεδονίας για το χθεσινό τροχαίο στα διόδια Πολυμήλου

Περιεχόμενο

Στα πλαίσια δράσης του Σωματείου και με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό, το Δ.Σ. αποφάσισε να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού  Ε.Κ.Α.Β. με την μορφή αποχής από δευτερογενείς διακομιδές (εξιτήρια, επανεξετάσεις και επιστροφές από τα Τ.Ε.Π.)  από την Τρίτη 26 Μαρτίου.

Διευκρινίζουμε ότι:

  • Παρότι πραγματοποιήθηκαν από μέρους μας συναντήσεις και με τις διοικήσεις των νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας , 3ης Υ.ΠΕ.  και διεύθυνσης 11ου Ε.Κ.Α.Β. Κοζάνης.
  • Παρότι είχαν και έχουν την δυνατότητα να προσλάβουν προσωπικό μέσω προγραμμάτων Ο.Α.Ε.Δ. , ΚΕΕΛΠΝΟ  και άλλα.
  • Εφόσον εξηγήσαμε το νομικό πλαίσιο που αφορά τις δευτερογενείς διακομιδές και το Ε.Κ.Α.Β. .
  • Αν και  πήραμε διαβεβαιώσεις για πρόσληψη πληρωμάτων ασθενοφόρων στα νοσοκομεία μέσα στον Μάρτιο του 2018  ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες τους.
  • Μολονότι «Βάλαμε πλάτη» εδώ και πέντε χρόνια! να καλύψουμε τις δευτερογενείς διακομιδές.

Διαπιστώνουμε ότι:

  • Δεν υπάρχει διάθεση από τους παραπάνω εμπλεκόμενους να δώσουν λύση!
  • Δεν υπάρχει διάθεση να πράξουν τα νόμιμα!
  • Αποφεύγουν να αναλάβουν ευθύνες και καπηλεύονται το φιλότιμο και τον αλτρουισμό των Διασωστών!
  • Ο κακός προγραμματισμός των δευτερογενών διακομιδών συνεχίζεται και οι συντονιστές-τηλεφωνητές του Ε.Κ.Α.Β. κάθονται σε ηλεκτρική καρέκλα όλο το 24ωρο!
  • Φορτώνεται το Ε.Κ.Α.Β. δουλειές άλλων και έχει γίνει μπαλάκι ευθυνών.
  • Καταπατώνται εργασιακά δικαιώματα.
  • Η διεύθυνση του παρατήματος Κοζάνης νωθρή παρακολουθεί και δεν προφυλάσσει τους υπαλλήλους από διοικητικές και πειθαρχικές ευθύνες!

Η διοίκηση και η διεύθυνση :

  • Εμμένει να τοποθετεί διασώστες – πληρώματα ασθενοφόρου του Ε.Κ.Α.Β. σε αλλότρια καθήκοντα εντός Οργανισμού για διοικητική υποστήριξη, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η δυναμική των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και να γεννώνται κίνδυνοι διακινδύνευσης ανθρώπινων ζωών.
  • Εμμένει να δίνει εντολές σε διασώστες- πληρώματα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ να ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟΤΡΙΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ, , ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ “ΑΝΑΓΚΩΝ” ΑΛΛΩΝ ΝΠΔΔ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΕΚΑΒ]- δηλαδή Νοσοκομείων, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η δυναμική των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και να γεννώνται κίνδυνοι διακινδύνευσης ανθρώπινων ζωών.
  • Εμμένει να δίνει εντολές σε διασώστες- πληρώματα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ να ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟΤΡΙΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ “ΑΝΑΓΚΩΝ” Ιδιωτικών Κλινικών, με αποτέλεσμα αφενός να εξυπηρετεί συμφέροντα ιδιωτών, αφετέρου να αποδυναμώνεται η δυναμική των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και να γεννώνται κίνδυνοι διακινδύνευσης. ανθρώπινων ζωών.

Ρητά επισημαίνεται ότι :

  • Καθόλη τη διάρκεια της κινητοποίησης θα εξυπηρετούνται ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ, συμπεριλαμβανομένων των διακομιδών αιμοκαθαρώμενων, καρκινοπαθών και παραπληγικών.
  • ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ορίζεται όλη η δύναμη του ΕΚΑΒ. Όλα τα ασθενοφόρα της κάθε βάρδιας θα εξυπηρετούν τα επείγοντα περιστατικά.

 

Για επικοινωνία με το σωματείο στο e-mail: thomas.saraf@gmail.com   mobile : 6948546506

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ  ΘΩΜΑΣ                                                    ΧΡΗΣΤΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0

Κοινοποίηση σε

Facebook
X

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στείλτε μας το παράπονο, την παρατήρηση, την καταγγελία, το σχόλιο, το αίτημα, την φωτογραφία σας και βοηθήστε να κάνουμε την, πόλη, την κοινωνία και τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος για εμάς και τα παιδιά μας. Στείλτε μήνυμα στο info@eordaialive.com ή πάρτε μας τηλέφωνο στο 6981893715 (Viber) Μην το σκέφτεσαι, η γνώμη και η γνώση σου ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ !