ΔΥΠΑ: Έρχεται επιδότηση σχεδόν 15.000 ευρώ για ανέργους- Όλες οι λεπτομέρειες

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
ΔΥΠΑ: Έρχεται επιδότηση σχεδόν 15.000 ευρώ για ανέργους- Όλες οι λεπτομέρειες

ΔΥΠΑ: Έρχεται επιδότηση σχεδόν 15.000 ευρώ για ανέργους- Όλες οι λεπτομέρειες

Έρχεται επιδότηση από την ΔΥΠΑ σε συγκεκριμένες κατηγορίες ανέργων για να φτιάξουν δική τους επιχείρηση. 

Όπως είπε σήμερα ο επικεφαλής της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ),Σπύρος Πρωτοψάλτης στον ΑΝΤ1″ έρχεται πρόγραμμα για νέους ανέργους ηλικίας 18 έως 29 ετών, προκειμένου να φτιάξουν τις δικές  τους επιχειρήσεις στην ψηφιακή οικονομία”.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Όσοι συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα λάβουν επιδότηση 14.800 ευρώ καθαρά, σημείωσε και ανέφερε ότι  αυτό το πρόγραμμα θα έρθει τον επόμενο μήνα, θα ισχύει για 12 μήνες και ο προϋπολογισμός του θα είναι 45 εκατ. ευρώ.

Η επιδότηση στέγης για τους νέους

Επίσης αναφέρθηκε και στο θέμα της επιδότησης στέγης για τους νέους. “Νέοι θεωρούνται όσοι είναι κάτω των 30 ετών αλλά και άνθρωποι  που ξεκινάνε πιο αργά την εργασία τους στην Ελλάδα μεταξύ 30 και 35 ετών “, τόνισε.

“Η εξειδίκευση για το ποια θα είναι τα ηλικιακά όρια, ποιος θα είναι ο ορισμός του ζευγαριού… όλα αυτά θα γίνουν με τις ανακοινώσεις. Αυτό το οποίο εμείς βλέπουμε είναι ότι πολλά νέα ζευγάρια τα οποία δουλεύουν αντιμετωπίζουν πρόβλημα είτε στην αγορά της πρώτης κατοικίας είτε να βρουν ένα σπίτι που να είναι αξιοπρεπές και να εξυπηρετεί τις ανάγκες τους “, συμπλήρωσε αναφερόμενος στο θέμα της επιδότησης της στέγης.

“Υπήρχε και ένα αποθεματικό στον ΟΑΕΔ από το τέως ΟΕΚ το οποίο με την ευελιξία που δίνει το νομοσχέδιο μπορεί  να αξιοποιηθεί για στεγαστική πολιτική”, σημείωσε μεταξύ άλλων.

>

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!